SWEBOpannrumSWEBO Bioenergy ska på Fjärrvärmemässan 20-22 oktober på Elmia i Jönköping, presentera det nya konceptet SWEBO PHC, dvs. Prefabricated Heat Central. Det är mobila värmecentraler som tillverkas för pellets- och fliseldning i effektområden från 200 kW till 1,5 MW. Bild från pressmeddelande. Klicka här för mer information och länk till SWEBOs hemsida. Lanseringen sker på alla SWEBOs marknader. Det är ett nytänkande koncept. Varje värmecentral byggs, driftsätts, intrimmas och besiktas före leverans, allt för att säkerställa en trygg och väl fungerande anläggning. Värmecentralen är med sin styrning och sina komponenter dimensionerad för minimalt underhåll och säker drift. Det finns möjligheter till unika kundanpassningar, såväl estetiskt som funktionsmässigt.

– Vi vill med denna produkt sätta en hög standard både komponent- och kvalitetsmässigt på marknaden för prefabricerade värmecentraler. och självklart levererar vi med full prestanda och funktionsgaranti. Det unika är att vi driftsätter, dokumenterar och besiktar anläggningarna redan innan leverans till våra kunder, säger Daniel Engman, försäljningschef på SWEBO Bioenergy.

SWEBO Bioenergy AB utvecklar, producerar och säljer miljövänliga och CO2 neutrala bioenergisystem för uppvärmning av villor, större fastigheter och industrier. Företaget är specialiserat på produkter som klarar effektiv förbränning av oförädlade bränslen, så kallade ”waste fuels”. Företaget har sitt huvudkontor i Boden med 30 personer anställda. Omsättningen är cirka 80 miljoner SEK. Företaget är inne i en stark expansionsfas främst med export till USA-marknaden som vist ett stort intresse för SWEBO Bioenergy’s anläggningar. Största ägare i SWEBO Bioenergy är Sustainable Technologies Fund. För ytterligare information, se www.swebo.com