FibreformskumpaPapper från Billerud som plast i förpackningar. Vad härligt att slippa en del av miljösamvetet varje gång man går och handlar! Det är värt lite skumpa! Förpackningskonceptet baseras på FibreForm. Det Billeruds speciellt utvecklade papper med unik töjbarhet. Detta kombineras med tillsatta barriär- och förseglingsegenskaper. Resultatet är ett förnyelsebart förpackningsmaterial som kan termoformas i livsmedelsföretagens befintliga maskiner utan större investeringar.

 Den innovativa förpackningslösningen ger både miljövinst och tydlig produktdifferentiering genom förpackningens unika utseende och känsla. Därför fick den härom veckan pris vid Skandinaviens största förpackningsmässa i Göteborg. Den unika förnyelsebara förpackningslösningen Flextrus Paperlite ®, baserad på Billeruds FibreForm® fick då Packaging Innovation Award. Priset delas ut av Packaging Industry Awards. Klicka här för mer om denna glädjenyhet!

– Varje dag bär konsumenter hem tiotusentals termoformade plasttråg som används i livsmedelsförpackningar. Med FLEXTRUS PAPERLITE ®, baserad på Billeruds FibreForm®, minskar miljöpåverkan avsevärt, säger Per Nyström, VD för Flextrus.

– Flextrus är en innovativ samarbetspartner för Billerud som tillför kompetens avseende barriär, formning, försegling och tryck på vårt FibreForm® material. Att gemensamt ta emot utmärkelsen Packaging Innovation Award är ytterligare ett bevis på resultatet av vårt goda samarbete, säger Johan Nellbeck, affärsområdeschef Packaging & Specialty Papers.

FibreForm är FSC-certifierat och tillverkas av en förnyelsebar råvara som dessutom ger komposterbara och återvinningsbara förpackningar. Billerud uppfyller kraven för spårbarhetscertifikat enligt PEFC och de svenska bruken samt Billerud Skog innehar FSC-certifikat.