Pappersplast, 12 Finalister i tävlingen Miljöinnovation eller Rolighetsteorin.se –vilken blir Sveriges bästa miljönyhet i oktober? De bästa miljönyheterna gäller utveckling som med vinstintresset kan sprida bra  miljöbeteende. Vi har efter bästa förmåga valt det bästa ur månadens nyhetsflöde. Vi publicerade 29 st positiva miljönyheter under oktober. Ta chansen att påverka genom att kommentera och rösta fram Sveriges bästa miljönyhet!  Nätröstningen pågår till torsdag  11/11 kl. 20.00.

 Det är tionde gången vi ordnar internetomröstning om månadens bästa miljönyhet. Vi vill glädja våra besökare. En positiv nyhet om en miljöinnovation ger hopp om bra miljölösningar. Vi hoppas det gör Dig glad. Vilken nyhet tycker Du är bäst på det? Det är den bästa nyheten. Rösta på ett av alternativen längs upp i höger kolumn!

FibreformgodisbPappersplast är mitt vanvördiga ord för en härlig innovation. Varje dag bär konsumenter hem tiotusentals termoformade plasttråg som används i livsmedelsförpackningar. Med FLEXTRUS PAPERLITE minskar miljöpåverkan avsevärt. Bilden visar godisförpackning i dubbel bemärkelse från Billeruds hemsida.

Förpackningskonceptet baseras på FibreForm.Det är Billeruds speciellt utvecklade papper med unik töjbarhet. Detta kombineras med tillsatta barriär- och förseglingsegenskaper. Resultatet är ett tryckbart, förnyelsebart förpackningsmaterial. Det kan termoformas i livsmedelsföretagens befintliga maskiner utan större investeringar. Därför fick den Packaging Innovation Award. Rösta på Pappersplast!

Organoclickskurenweb Tolv finalister i årets tävling Miljöinnovation har presenterats. Det är företag som ofta kallas early start-ups.  Några av dem har potential att bli stora i det globala klimatarbetet. Vilka vågar jag redan gissa, men vill inte skriva nu. Vad det blir av dem beror på hur väl projektägarna kan driva utvecklingen och attrahera samarbete. Vår bild är på fjolårets vinnare, Organoclick.

Korta ord om finalisterna på http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/dags-for-miljofest – Där finns innovationer för värmelagring, vågkraft, spillvärme, vindkraft, solfångare, hus, bilar i stan och många fler. Rösta på Miljötävlingen!

 Vi har fått ett ”syskon” på nätet. Rolighetsteorin.se tror på att förändra beteende med hjälp av glädje. Länk till Rolighetsteorins sajt: http://www.rolighetsteorin.se/ Vi tror ju på förändring genom glädjande information. Kolla Rolighetsteorins Tomglasspelet från Youtube. Rösta på Rolighetsteorin!

[youtube SkQbMKc58Nc]

Passa på att påverka andra med kommentarer! Rösta längst upp i höger kolumn!