asavannerskurenGuldkannan Towa vann nätröstningen om bästa miljönyhet i december. Från prototyp till industriell tillverkning på mindre än ett år. Det är värt att fira. Så här glad blev uppfinnaren Åsa Lövberg när hon fick reda på utmärkelsen. Towa fick mer än 55 % av rösterna. Detta trots hård konkurrens från Opcons bidrag till system för flygplanskylning vid gate. Roligt att alla konkurrerande innovationer rörde återvinningsföretag. (2 översta bilder: Guldkannan AB)

Towa är en kombi. Potta och vattenkanna i ett. Hon kan hjälpa Dig! Ditt kiss är med lämplig vattenspädning bra gödsel för trädgården. Towa är också skön inspiration för varje dasspoet. Kan Du hitta på en bättre vers än den från Towas hemsida? Kommentera gärna  om du kan konkurrera med hemsidans vers!

Gyllne strålar ut i Kannan
Towaaskurenskvalar bäst som skvalar sist
grannen kanske tar för pannan
anar inte vad han mist.

 Bästa gödningen för jordens goa
allt som växer där i marken
det som förr försvann i toa
gör nu nytta uti parken.

 Kissa Guld gjorde även Noah
så dom fick käk på båten Arken.

 -”Det är helt fantastiskt. Varje dag hör glada människor av sej med uppmuntran och beställningar. Även media vill veta allt om min kombinerade potta och vattenkanna. Och hur guldvatten kan användas för effektiv gödning.” Det säger Åsa Lövberg som formgivit Gulkannan Towa.

Hon fortsätter: -”Jag tror att Towa kommit i precis rätt tid. Allt fler är intresserade av odling och miljöanpassad växtnäring. Att sedan världens bästa gödning är gratis gör inte det hela sämre. Trädgårdsmänniskor vill vara smarta, helt enkelt. Lika kloka som man var förr eftersom guldvatten har använts i täppor och på odlingar i alla tider. Idag har vi vetenskapliga bevis också.”

GardenwisetoaEn förutsättning för att nå industriell tilverkning var samarbetet med MSM Forsheda Stålverktyg. Företaget är mer än plast- och pressgjutningsverktyg. Det både producerar och importerar verktyg. Nu gäller det att ta en marknad. Är Towa tillrädkligt spännande? Är Towa för lätt att kopiera trots patentet. Det blir spännande att se. Att döma av GardenWise Photostream på Flickr är kanske inte konkurrensen mördande.

Towa är hygienisk och bekväm att sitta på. Rymmer ca 10 liter. Den håller tätt – urin ska förvaras i slutet kärl för kvävets hållbarhet och för att slippa lukt. Formgivaren Åsa Lövberg har svenskt patent på uppfinningen.

Om Du tror att den bara är för tjejer har du fel säger Åsa. Hon tipsar alla grabbar om användningen. -”För övrigt hoppas jag att killar placerar Guldkannan på toastolen eller en liten pall. Dessutom behöver de inte ha sitsen på behållaren, då är det betydligt lättare att träffa.” Att man måste ta av locket för att träffa fattar ju även jag som man. Men jag vidhåller att det behövs produktutveckling för att Towa ska passa män. Jag åtar mig inte att nå 100% träffsäkerhet stående kissläge. Och inomhus är det ju den missade procenten som räknas. Klicka här för länkar och mer om Towa!

Towa är tillverkad i Sverige av hållbar plast som återanvänds till nya kannor.  Leverans sker i praktisk förvaringskartong. Introduktionspris per styck inkl moms: 350 SEK. Frakt tillkommer med 90 SEK till ditt närmaste uthämtningsställe. Billigt!

 Länkar:

Towa kommer närmast att visas på KistaMässans Rum & Trädgårdar 11-14 mars 2010.

Mer info och plats för beställning på www.guldkannan.se http://www.guldkannan.se

MSM Forsheda Stålverktyg: http://www.stalverktyg.com/

-den vinnande nyheten: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/towa91

– vår presentation av bästa svenska miljönyhet i mars: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/guldkannan-bast-i-mars