Volvo Optishift är ny innovativ drivlineteknik för Volvo Construction Equipments hjullastare. Den minskar bränsleförbrukningen med upp till 15 procent. Kolla skrytfilmen från Youtube. Man blir ju glad!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9PZLu3VdMGM[/youtube]

 OptiShift är ett drivlinesystem för att öka förarkomfort och hållbarhet. Det är en förfining av Volvos drivlinekoncept APS. Det innehåller inte bara en ny momentomvandlare med lock up och frihjulsstator, utan även Volvos patenterade RBB-funktion (Reverse by Braking). OptiShift finns tillgängligt på alla marknader för hjullastarna Volvo L150F, L180F och L220F. Klicka här för mer om Optishift!

Nyckeln till OptiShift är en drivlina som är helt konstruerad och tillverkad av Volvo. Det gör att systemet fungerar smidigt som en dynamisk och kraftfull enhet, där alla komponenter passar ihop och arbetar i harmoni. OptiShift kan minska bränsleförbrukningen vid lasta-bära-tillämpningar, till exempel upplagslastning eller timmerhantering, liksom vid lastning med korta cykler.

Andra fördelar är:

  • Snabbare lastcykler
  • Förbättrad förarkomfort
  • Bättre drivningsrespons
  • Förbättrad backtagningsförmåga
  • Bekvämare inbromsningar
  • Mindre belastning på momentomvandlare och transmission

”Vi uppfyller vårt löfte om ökad bränsleeffektivitet och att föra branschen framåt när det gäller innovation med ännu en patenterad Volvo-lösning” säger Arvid Rinaldo från global marknadskommunikation vid Volvo Construction Equipment.

Klicka här för mer om Volvos bra miljölösningar: http://evolveu.bloggsida.se/?s=volvo