nvey_eco_eko-vanliga_make-up_borstar_largeHöjdare för Eko-vänliga make-up artister? Ja det hävdar Footsteps Eco Business group. Nvey Eco säger att de nu har utvecklat världens första garanterat eko-vänliga serie borstar. 🙂 I så fall var det ju på tiden. Som nyhetsförmedlare är jag svårt handikappad. Jag fattar inte ens att det behövs en serie borstar. OK, Piassavan är förstås väl grov! Men?

Nvey Eco har redan erövrat stora delar av världen. De hävdar det beror på prestanda i proffsklassen och draghjälp av suget efter ekologisk hudvård. Nu lanserar de borstar med världens första certifierat komposterbara skaft.

Innovationen består av ett handtag gjort av GMO-fri majsstärkelse. Det är certifierat som OK compost av Vincotte Belgium. Borsten är gjord av Cruelty Free syntetisk fiber. Klicka här för mer ur Nvey Ecos pressmeddelande!

Nvey Ecos grundare och VD berättar stolt om sitt senaste bidrag till skönhetsvärlden:

–      Nvey Eco är kända för att vara ett innovativt make-up märke med starka värderingar som omfattar en genuin omtanke om miljön och våra kunders hälsa. När vi utvecklar en helt ny serie borstar för professionella och alla andra är det självklart att den ska ha en miljöcertifiering. Det här är bara en del i vårt ständigt pågående arbete med att flytta fram positionerna med kreativ och artistisk make-up. Självklart med en tydlig eko-prägel!

Den nya serien med eko-vänliga proffsverktyg består av nio stycken separata borstar. De är utvecklade för att passa till alla högkvalitativa make-up märken på marknaden, men bäst resultat får man naturligtvis genom att använda certifierat ekologisk make-up från Nvey Eco.

 

Nvey Eco skapade sig ett namn genom att vara bland de första att lansera ett certifierat ekologiskt make-up märke år 2005. Certifiering vaar av det strikta OFC (Organic Food Chain) som stipulerar 100 % naturligt innehåll och ett spårbart ekologiskt innehåll på minst 95 %.

Men det som många imponeras av är att man trots de hårda kraven på innehållet lyckats skapa en så hög kvalitet. Prestanda och färgprakt är i världsklass i alla kategorier. Egentligen är det inte så konstigt; det är de ekologiska råvarornas kvalitet som gör det möjligt att få fram ett smink som är både kul att använda och som är vårdande för huden. Det är den enkla hemligheten bakom framgången!

Footsteps Eco Business Group består av tolv kvinnliga företagare som har satsat på ekologiskt med stil. Det som enar dem är starka principer om etik och hållbarhet – och att de har utvecklat lyxiga, smakfulla och trendiga ekologiska produkter och tjänster. Länk till Footsteps Pressmeddelande: http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/footsteps/pressrelease/view/eko-vaenliga-make-up-borstar-vaerldsnyhet-fraan-nvey-eco-385934?utm_source=alert&utm_medium=email&utm_campaign=Alert