MaxphaseAAA25Impact Coatings och PowerCell inleder samarbete. 🙂 Impact Coatings utvecklar processer och beläggningssystem för miljövänlig PVD‐beläggning, Physical Vapor Deposition. Samarbetet gäller ytbeläggning av flödesplattor till de bränsleceller de utvecklar. Det sker inom ramen för ett projekt som ska bygga upp en svensk kapacitet för tillverkning av bränsleceller. Projektet finansieras av SSF via programmet ProViking. SSF betyder Stiftelsen för Strategisk Forskning. Bild från Impact Coatings hemsida. Klicka här för vidare information och länkar!

”Vi bedömer att Powercell har mycket goda möjligheter att exploatera sin bränslecellslösning inom en snar framtid. Det är därför mycket positivt för oss att delta i industrialiseringen av deras produktionsprocess. Samarbetet och den externa finansieringen av utvecklingen medför att vi återigen ökar vår fokusering på bränsleceller” säger Henrik Ljungcrantz, VD på Impact Coatings.

Impact Coatings har ett sortiment av metalliska och keramiska beläggningar med olika färg. En enastående nötningsbeständighet har utvecklats för dekorativa applikationer. Bolaget utvecklar och kommersialiserar också det nya skiktmaterialet Maxfas, som kan ersätta guld för plätering av elektriska kontakter. Maxfas-beläggning av flödesplattor förväntas påskynda etableringen av bränsleceller som miljövänlig energikälla. Framställningen av Maxfas är miljövänligare än alternativa ytbehandlingar.

För applicering av dessa beläggningar erbjuder Impact Coatings beläggningssystemen InlineCoater, PlastiCoater och ReelCoater, överlägsna i produktivitet och flexibilitet, speciellt då beläggningen kan integreras med tillverkningen av objekten. Certified Adviser för Impact Coatings är Remium AB.

Länk till Impact Coatings: http://www.impactcoatings.se/

Länk till stiftelsen för strategisk forskning: http://www.stratresearch.se/

Länk till Pressmeddelande: http://www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/impact-coatings-och-powercell-startar-samarbete-avseende-utveckling-av-braensleceller-383358?utm_source=alert&utm_medium=email&utm_campaign=Alert