Anders LindewebMBF2010 (Miljöbloggforum 2010) var en organisatorisk succé. 😆 Riktigt roligt! Johan Erlandsson, Ecoprofile hade lagt upp det enligt Open space-tekniken. Det gav alla bra möjlighet att delta i samtalet. Vi var ca 25 deltagare som representerade både nya och gamla och mer eller mindre aktiva bloggare. Visst saknade jag Sven Cahling, Miljöbloggaktuellt, Asfaltblomman, Lunken och Christer Ljungberg. Men aktiviteten och glädjen i samarbetet under dagen kompenserade för deras frånvaro. Upplevelsen blev mycket personlig.

Mitt Tack till Passivhuscentrum i Alingsås som bjöd på lokalerna för MBF2010. Deras Anders Linde (bild 1) gick trevligt igenom vad passivhus egentligen är och visade utställningen på plats. Tack också till Ica Maxi som sponsrade fika och lunchmacka.

Jag höll i ett av de sex diskussionspassen på MBF2010. Det hette Miljöbloggar, marknadsföring och annonser. Då tog jag också upp hur miljöbloggar kan samverka. Jag fick två bra feedbacks. Det bör gå att hitta bra miljöbloggar för samarbete genom att gå igenom Miljöbloggaktuellts lista på mer än 200 miljöbloggar. För att utreda förutsättningarna för samarbete kan man använda sig av ex-jobb. Det ger gratis engagerat arbete. Det finns något som heter nationella exjobbspoolen på internet där man kan posta ett uppdrag. Min niobilderspresentation hittar du här: http://www.slideshare.net/evolveu/miljbloggforum2010-annonssamarbete .

Erikelskoterlitenmbf2010Rickard Olsson Myeco.se bjöd på provkörning av Elskoter och Elcykel. På bild två ser Du hur roligt jag hade. Vi återkommer med mer om Myeco. Men det är roligt att hitta en själsfrände. Rickard blev övertygad om att det är dags att göra en personlig insats som är viktig för miljön. Därför har han utvecklad dessa elskotrar och ett elpaket som kan sättas på ev vanlig cykel. Jag återkommer med mer om My Eco i senare inlägg.

En spännande ny vän var Grégoire Jacob för Ecolo du jour. Härlig underrubrik till hans blogg L Ecologie en positif. Han bor i Sverige och bloggar på franska med superkvalitet. Franska miljödepartementet betalade honom för att blogga från Köpenhamnsmötet!

Daniel från Livet efter oljan höll ett intressant pass. Han och har lite extra proffsiga insikter i bloggandet villkor och möjligheter. Passet hette ”Bloggande å se’n då”. Vi började räkna upp effekter av bloggandet och funderingar om vad man vill uppnå med bloggandet. Tredje bilden visar Daniel in action.

Jag missade Ann-Christin Grammings (Köpstoppsbloggen) hyperintressanta pass ”Bloggen, bilden och juridiken”. Men kort sagt bör bloggare sätta sig in i vad som gäller innan man ”lånar” en bild. På flickr är det lätt att ”låna”. Men man måste kolla vad det står om bildrättigheterna och publicera referens på rätt sätt. Det ska jag börja med nu. Dessa bilder är alla mina och copyrightskyddade.

MBF2010Danielweb

Miljöbloggarna och valrörelsen var ett annat intressant pass jag missade. I diskussionen efteråt föreslog jag att ordna en tillfällig miljöbloggportal inför valet. Där kan alla miljöbloggar ange korta sammanfattningar och länkar till sina inlägg med kopplingar till valet. Vilka som får vara med kan exempelvis begränsas av Miljöbloggaktuellts blogglista. Jag erbjöd också mina erfarenheter från insatsen för EU-Parlamentsvalet. Klicka här för länkar till inläggen om EU-parlamentsvalet, Miljöbloggforum 2010, Gruppbild på deltagarna 2010 och de ovan nämnda bloggarna.

Länk till vår webröstning om uttalande för miljöinnovation inför EU-parlamentsvalet. http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/eu-rosta-miljo

Länk till vårt inlägg om Miljöbloggforum 2009: http://evolveu.bloggsida.se/bloggen/miljobloggarna-miljobloggforum-2009

Länk till Göran Hådéns bild  av deltagarna i MBF2010: http://hallplatshaden.wordpress.com/2010/03/28/miljobloggforum/

Länk till Livet Efter oljan: http://efteroljan.blogspot.com/

Länkar till Asfaltblomman, Lunken och Miljöbloggaktuellt hittar Du i kategorin våra VÄNNER i höger kolumn.

My Eco: http://www.myeco.se/

Ecolo du jour: http://www.ecolodujour.com/

Köpstoppsbloggen: http://notbuying.blogspot.com/

Ljungbergs blogg: http://www.ljungbergsblogg.blogspot.com/

Ecoprofile: http://www.ecoprofile.se/