Genombrottsorder för solenergisystem, Eko-vänliga make-up borstar eller mjukkörarmobil för bil? Soltech energy har fått genombrotssorder för sitt system för termisk värme och elektricitet.  Nvey Eco har utvecklat världens första garanterat eko-vänliga serie borstar. Mobilapplikation ska hjälpa bilförarna att få 20 procent bättre bränsleekonomi. Vilken blir bästa miljönyhet i mars? Rösta Du också, längst upp till höger!

  1. soltechtegelSolTech Energy har fått en order motsvarande 2.8 MSEK från Botkyrka Kommun. Det gäller ett luftbaserat solenergisystem. Det är ett tak och/eller en vägg i glas och fungerar både som klimatskydd, aktiv tilläggsisolering och solfångare. Det består av två enheter, 125 respektive 190 kvm. Bild från Soltechs hemsida. Rösta på Solenergisystemorder
  2. nvey_eco_eko-vanliga_make-up_borstar_large Nvey Eco säger att de nu har utvecklat världens första garanterat eko-vänliga serie borstar. Nu lanserar de borstar med världens första certifierat komposterbara skaft. Innovationen består av ett handtag gjort av GMO-fri majsstärkelse. Det är certifierat som OK compost av Vincotte Belgium. Borsten är gjord av Cruelty Free syntetisk fiber. Footsteps Eco Business Group presenterar nyheten i Sverige. Rösta på Eko Make-up borstar!
     
  3. grönrödgubbeEn ny mobilapplikation ska hjälpa bilförarna att ändra körbeteende. 20 procent bättre bränsleekonomi och grönare bilkörning när mobilen visar glada gröna gubbar. Vid sämre körning blir det röda gubbar. Bild från KTH:s pressmeddelande. Det började som ett examensarbete men nu vill Sebastian Lewenhaupt och Jonas Westman börja tjäna pengar på det. Rösta på Mjukkörarmobilapp.!

Rösta senast 11/4 kl. 20.00 längst upp till höger på den nyhet som gläder Dig mest!

 Klicka här för mer information om varför Eco Innovation ordnar dessa omröstningar och om effekten av dem samt till länkar för inlägg om dessa miljönyheter!

Jag tror på miljöinnovationer som det främsta realistiska sättet att klara världens miljöproblem. Jag tror också på ”vanliga människors” delaktighet och medinflytande. Det är mycket viktigare än allehanda jurys med statuspersoner som brukar fördela miljöutmärklerser. Genom att våra webröstningar lyfter vi fram de mest positiva nyheterna om miljöinnovationer under en månad så ökar vi  uppmärksamheten för dessa positiva miljönyheter. Vi hoppas därmed bidra till att miljöinnovationerna slår igenom på marknaden.

Bengt Nilsson, VD för Hammerglass (bästa miljönyhet i februari) är mycket glad åt den uppmärksamhet vi skapat för deras innovation. Jfr. vinnarinlägget om deras böjda genomskinliga bullerskärm: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/hammerglass-bast

Jag kan också berätta att en av Sveriges bästa miljöfonder beslutat utbetala ett premium för denna verksamhet. Det är mycket glädjande och stimulerar till fortsatt satsning. Vi söker kontakt med sponsorer som genom en prissumma till månades bästa miljönyhet vill stimulera bra miljönyheter.

Länk till inlägg om mjukkörarmobilapplikation: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/kthgronrodgubbe

Länk till inlägg om Eko-vänliga make-upborstar: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/eko-vanlig

Länk till inlägg om Sotlech energys solenergisystem: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/eko-vanlig