Elsnöskoter från Elmacchina ger sköna drömmande minnen av fjällturer före snöskoterns ljud. 😀 Världens första eldrivna snöskoter, Elmacchina, presenteras i dag på Kapitalmarknadsdagarna i Åre. Det är företaget Elmacchina som står bakom snöskotern som byggts och testats i vinter. Nu visas den för första gången för allmänhet och media. Jag tycker den ser ut som en helt vanlig snöskoter. Kolla företagets bild nedan.elsnöskoterbskurenwe b

–       Det här är en världsunik produkt, men egentligen lika naturligt som de eldrivna bilar som nu dyker upp på marknaden. Jag tror att vi ligger helt rätt i tiden och att kraven och efterfrågan på miljövänliga snöfordon kommer öka säger Pontus Sandell, vd för Elmacchina AB.

Fördelarna med den eldrivna snöskotern är flera. Det för mig viktigaste argumentet är att den går tyst. Men den är också fri från emissioner av rök, lukt, oljor och CO2-utsläpp. Kapacitetsmässigt kan Elmacchina ännu inte mäta sig med bensindrivna snöskotrar. Men utvecklingen går snabbt. Till hösten kommer en andra prototyp som har betydligt bättre kapacitet.