Biomassa ersätter kol, Elsnöskoter eller Marknad för nästan utan oljebyte? Vilken blir bästa miljönyhet i april? Eco Innovation har nominerat Torkapparater, Elmacchina och Clean Oil Technologies för webröstning om månadens bästa miljönyhet. Elsnöskotern har tagit en imponerande ledning. Välkommen att rösta på Din favorit!

Torkapparaters nya  teknik omvandlar färsk biomassa till ett extremt torrt och energirikt bränsle.   Kol kan då ersättas med biomassa i befintliga koleldade anläggningar. Härligt! Kolkraftverken blir vi inte av med i rappet. Nyheten är en utveckling av torrefiering.  (bild från pressmeddelande) Rösta på Torrefiering!

Elsnöskoter från Elmacchina ger sköna drömmande minnen av fjällturer före snöskoterns ljud. Världens första eldrivna snöskoter, Elmacchina, har presenterats i drift i Åre. Den går tyst och är fri från emissioner av rök, lukt, oljor och CO2. (Företagets bild) Rösta på Elsnöskoter!

Nästan utan oljebyte (Clean Oil Technologies) har tagit en större order till Turkiet. Deras oljerenare ska in i bussar, lastbilar och entreprenadmaskiner hos kommunerna runt Ankara. Bolagets omsättning under första tertialet är större än för helåret 2009. Vågar vi hoppas att företaget närmar sig ett genombrott? (Vår bild på Clean Oils ledning) Rösta på ProcessorRenarOlja

Rösta senast 9/5 kl. 20.00 längst upp till höger på den nyhet som gläder Dig mest!

 Klicka här för mer information om varför Eco Innovation ordnar dessa omröstningar och om effekten av dem samt till länkar för inlägg om dessa miljönyheter!Vi tror på miljöinnovationer som det främsta realistiska sättet att klara världens miljöproblem. Vi tror också på ”vanliga människors” delaktighet och medinflytande. Det är mycket viktigare än allehanda jurys med statuspersoner som brukar fördela miljöutmärkelser. Genom att våra webröstningar lyfter vi fram de mest positiva nyheterna om miljöinnovationer under en månad så ökar vi  uppmärksamheten för dem. Vi hoppas därmed bidra till att miljöinnovationerna slår igenom på marknaden.

Bengt Nilsson, VD för Hammerglass (bästa miljönyhet i februari) är mycket glad åt den uppmärksamhet vi skapat för deras innovation. Jfr. vinnarinlägget om deras böjda genomskinliga bullerskärm: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/hammerglass-bast

Din El miljöfond har beslutat utbetala ett premium för webröstningarna. Det stimulerar till fortsatt satsning. Vi söker kontakt med sponsorer som genom en prissumma till månadens bästa miljönyhet vill stimulera bra miljönyheter.

Länk till inlägg om AB Torkapparaters torrefiering: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/torkapparater

Länk till inlägg om Elmacchinas Elsnöskoter:  http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/elsnoskoter-elmacchina 

Länk till inlägg om Clean Oils Ankaraförsäljning: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/clean-oil