Elspardisplay, Miljölöpband och Robotgräsklipparen har nominerats till webbröstning om bästa miljönyhet i maj av Eco Innovation AB. Det blir en spännande röstning mellan börsjätten Husqvarna AB, det lilla innovationsföretaget Exibea och det internationella företaget Technogym. Välkommen att rösta på Din favorit!

ElSparDisplay heter Eliq och har utvecklats av Exibea. Det är en energidisplay för som visar elförbrukningen i realtid. Du ser direkt vad Du Elsparar genom att stänga av TV:n eller släcka lampan. Exibea har just utsetts till Sveriges Energieffektivaste småföretag av EON och Veckans Affärer. Rösta på ElSparDisplay!

  Robotgräsklipparen Automower® från Husqvarna fick världens kanske främsta industridesignpris Red Hot Design Award i kategorin produktdesign. Det är en helautomatisk, tyst robotgräsklippare. Utan farliga utsläpp, dygnet runt i sol och regn, klipper och gödslar den gräset. Den är batteridriven och kan ladda sig själv genom solcellspaneler. Rösta på Robotgräsklipparen!

Technogym har skapat ett nytt Miljövänligt löpband, Run Now. Det förbrukar 40 procent mindre el än andra liknande löpband i samma kategori och är 95 procent återvinningsbart. Run Now låter bara en tredjedel så mycket som andra liknande produkter. Rösta på MiljöLöpband! 

(Bilder hör till företagens pressmaterial) Rösta senast 13/6 kl. 20.00 längst upp till höger på den nyhet som gläder Dig mest!

 Klicka här för mer information om varför Eco Innovation ordnar dessa omröstningar och om effekten av dem samt till länkar för inlägg om dessa miljönyheter! Vi tror på miljöinnovationer som det främsta realistiska sättet att klara världens miljöproblem. Vi tror också på ”vanliga människors” delaktighet och medinflytande. Det är mycket viktigare än allehanda jurys med statuspersoner som brukar fördela miljöutmärkelser. Genom att våra webröstningar lyfter vi fram de mest positiva nyheterna om miljöinnovationer under en månad så ökar vi  uppmärksamheten för dem. Vi hoppas därmed bidra till att miljöinnovationerna slår igenom på marknaden.

Det är extra roligt att kunna nominera tre Elkopplade miljönyheter denna gång. Vi har just fått ett penningpremium för vårt arbete med webbröstningar av DinEl Miljöfond. http://evolveu.bloggsida.se/bloggen/eco-innovation-dinel

Länk till inlägg om:

ElSparDirekt: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/exibea

Robotgräsklipparen: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/husqvarna

Miljölöpband: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/technogym

Elsnöskotern, bästa miljönyhet i april: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/elsnoskotern-april