Peepoople vann i tisdags kväll den prestigefyllda utmärkelsen Design S. Deras uppfinning är en självrenande och  nedbrytbar engångstoalett.  Peepoo fungerar efter användning som gödsel. Den är tillverkad av biologiskt nedbrytbar plast och innehåller urea som inaktiverar patogenerna (bakterier, virus och parasiter) i fekalierna. Klicka här för mer information!

– Vi är mycket glada över priset, som visar att nytänkande design kan skapa affärsmöjligheter och lösa svåra globala problem på samma gång, säger grundaren till Peepoople, Anders Wilhelmson.

Design S vill lyfta fram kreativa och innovativa problemlösningar inom alla områden av produkter. Utmärkelsen delas ut vartannat år.

Juryns utlåtande: ”En produkt som tar tag i ett snabbt växande, hygieniskt och socialt problem världen över. Listig konstruktion, lättanvänd och genomtänkt hantering. Om Peepoo kan distribueras i stor skala kommer det att få stor betydelse för mänskligheten, radikalt minska sjukdomar och dessutom kunna resultera i näringsrik mylla – något vår jord så väl behöver.”

Peepoople  är inte bara värd utmärkelse för sin design. Deras miljöinnovation är så bra att den i början av året blev utnämnd till ”bästa miljönyhet” efter en omröstning av våra besökare. Nyfiken att läsa mer om peepoople?

Klicka här! http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/miljonyhet-januari-2