Aspergos nya påfyllningsdunk, gör att små maskiner kan fyllas snabbt och utan spill. Den har en smal pip och ventilationen av dunken ger ett jämnt flöde. Nu slipper man använda tratt. Man kan använda den till gräsklippare, utombordare, motorsåg och röjsåg. 

Konstruktionen, Rapidon 6 har fått stor uppmärksamhet i Europa och har vunnit flera innovationspriser. Bild från pressmeddelande. Klicka här för mer om Rapidon 6!                                                                  Kapaciteten på 6 liter är idealisk för små motordrivna maskiner. T.ex. gräsklippare, röjsågar, motorsågar, båtmotorer eller andra motordrivna maskiner och verktyg.  

                                                                                                                                                                                                                    
Rapidon 6 fungerar såhär:

Man placerar dunken över påfyllningshålet och styr bränsleflödet via en doseringsknapp.

Eftersom dunken är ventilerad ger den ett jämnt flöde och  full kontroll av fyllningen. 

Efter tankning och vid förvaring låses Rapidon 6 genom att man viker tillbaka påfyllningsröret och doseringsknappen. Det blir inget spill utan rent och enkelt.

Dunken har två handtag så att man kan bära den och hålla den stadigt vid påfyllning.

Den transparenta dunken har litergraderingar både för ”påfyllnings” position (vertikalt) och för ”förvarings” läge (horisontellt) vilket gör det lätt att alltid se vätskenivån.