Miljöinnovationen Baldos II framgångar fortsätter. Minibilen har konstruerats av studenter inom olika civilingenjörsprogram vid Luleå tekniska universitet. Baldos II ska nu ingå i svenska ambassaden höstutställning i House of Sweden i Washington, USA. Utställningens officiella namn är ”Shaping Tomorrow’s World – Infrastructure & Intelligent Mobility”. Bilen har nu lastats i sin låda, klar för sjötransport till Amerika. Bilder från Luleå Universitets pressmeddelande.

Tidigare i år har vi skrivit om flera framgångar för Baldos II. De gjorde Monacos prins Albert valde ut bilen till CleanEquity Monaco, som är en mässa för nästa generations rena och gröna teknologi. Medieintresset var stort där. Senare under våren kunde Baldos II genomföra tävlingen Shell Eco Marathon i tyska Lauzits med godkänt resultat som första bil att ha klarat trafiksäkerhetstest för allmän vägtrafik. Klicka här för mer om Baldos II med länkar till tidigare framgångar.   

I ett bränsletest kunde bilen köras 152.2 kilometer på en liter bränsle. Det gör den till Sveriges bränslesnålaste bil. http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/baldos100122 Den nyheten nominerades också för nätröstning om bästa miljönyhet i januari 2010. Under våren kunde Svensk Bilprovning godkänna Baldos II för trafik på allmän väg. Det aknsek var den avgörande orsaken till att Prins Albert valde Baldos.