Miljöinnovationer har sin givna plats i Europeiska trafikantveckan. När de sprids minskar trafikens miljöeffekter. Det finns roliga innovationer som hjälper till med det, men också sådan som hjälper mot andra miljöproblem.  Njut av tre glädjeämnen för miljösamvetet. 

Elsnöskotern är en härlig miljöinnovation. Våra besökare röstade fram den till bästa miljönyhet i april i år. Men Snöskoteriet började förstås med en förbränningsmotor. Från elsnöskoterns hemsida har vi lånat bilden på en av de första uppe till höger.

Rickard Olsson på Myeco tar farm och säljer både Elskoter och Elcykel.  Bilden är från Miljöbloggforum i våras. Det är roligt att hitta en själsfrände. Rickard blev övertygad om att det är dags att göra en personlig insats som är viktig för miljön. Därför har han utvecklad dessa elskotrar och ett elpaket som kan sättas på ev vanlig cykel. På vår bild bredvid håller han i ett batteripaket för cykel.

[youtube zgYHXKMppvo]

Tänk om vi kunde få över lastbilarna till järnväg. Flexiwaggon gör just detta. Kolla videon från Youtube ovan. Klicka här för länkar till dessa och andra glädjeämnen på under Europeiska Trafikantveckan. Du har väl koll på bussen som gått 60 000 mil utan oljebyte?

Du som är intresserad hittar Du en hel del kul i länkar till höger under Miljöinnovation.  Aluminiumlättviktsprofil, MobilÅkeriDator, KväveutMinskn.Dieslar, FastBränsleBiobil, ProcessorRenarOlja (Börsnoterad innovation), Körutsläppsmjukvara, Däckåtervinning.

Länk till vårt inlägg om Flexiwaggon: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/flexiwaggon-miljoinnovation

Länk till vårt inlägg om Elsnöskotern, bästa miljönyhet i april: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/elsnoskotern-april

Länk till Buss går 60 000 mil utan oljebyte, bästa mlijönyhet i april 2009: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/cot-april-bast  

Länk till My Ecos hemsida: http://www.myeco.se/