LightLab går vidare mot den kvicksilverfria energisparlampan. Vi har tidigare uppmärksammat företagets nytändning och satsning för kommersialisering. På företagets bild syns VD Jan- Erik Lennefalk. Nu knyts Kjell Bohlin till det Aktietorgsnoterade bolaget som operationell chef. 😀  Aktietorgsnoterade Lightlab är vår länk KvicksilvfriSparlyse i kategrin Gift:Ersätt/Minska under MILJÖINNOVATION i höger kolumn. Klicka här för mer information. Kjell Bohlin har mer än 20 års erfarenhet från ledande befattningar i Micronic Laser Systems, Ericsson och Infineon. Han förstärker Lightlabs ledning med uppdrag att intensifiera forskning och produktutveckling. Kjell är tekn. dr i elektronik och civilingenjör i teknisk fysik.

– ”Lightlab har en helt unik teknik för belysningsbranschen med en stor affärspotential. Det ska bli spännande att få arbeta med utvecklingen och kommersialiseringen av nästa generations ljusteknologi för miljövänliga lampor”, säger Kjell Bohlin.

– Med Kjell Bohlins erfarenhet av avancerad teknologiutveckling kombinerat med en affärsutvecklingskompetens, kompletterar vi vår redan starka forskningsavdelning med ytterligare industriell kompetens i ledningen. Vi ökar ambitionsnivån för att få fram prototyper och produkter med stöd av våra partnerskap, så att vi kan förkorta resan fram till färdig produkt, säger LightLabs VD Jan-Erik Lennefalk.

Lightlab har flera gånger blivit utsedd till månadens bästa miljönyhet. Här är länk till vår etikett Lightlab om Du vill läsa mycket om ett spännande företag: http://evolveu.bloggsida.se/?s=Lightlab

Här är länk till Lightlabs positiva nyheter under senaste halvåret: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/gladjande-kvartal-for-lightlab