Miljöteknikens Opcon går in i Kina med affärsområdet Engine efficiency. Börsbolaget är så mycket mer än den Powerbox som är kanske främsta hoppet om en ljus framtid. Det är glädjande med andra goda nyheter. Vi stämmer till eftertanke och firar med vår bild av bilen Åtvidaberg.

Opcon Technology CO., Ltd (OTS) har gjort en avsiktsförklaring för leverans av komponenter till Beijing Automotive Powertrain CO., Ltd (BAPC). BAPC tillverkar motorer och växellådor och är ett dotterbolag till den ledande kinesiska biltillverkaren BAIC med 40 000 anställda.

Opcons Engine Efficency arbetar främst med energieffektiv solenoidteknik och tändsystem för förbränningsmotorer till avancerade kunder som Scania, Cummins, Saab och Husqvarna. Det är riktigt bra för klimatet om Opcons branschledande teknik också kommer till använding i Kina. MER INFORMATION!:Den kinesiska bil- och lastbilsmarknaden växer kraftigt. Kina har redan gått om USA som världens största marknad. Redan i år ska säljas 17 miljoner bilar i Kina.

-Detta är bara början i vår strategi inom Engine Efficiency att vara med och växa med vår teknik och vårt fokus på energieffektivisering också på den lokala kinesiska
marknaden, säger Tom Gustavsson affärsområdeschef Engine Efficiency.

– I ett första steg handlar det här om en produkt, där vi redan nu har enats om detaljerna. Vi inleder också arbetet direkt med teknologiöverföring från Sverige och med att få upp en produktionslina för massproduktion. Vi hoppas också att LOI:t på sikt ska leda till att vi kan expandera detta samarbete till fler produkter, säger Tom
Gustavsson affärsområdeschef Engine Efficiency.

Opcons kinesiska dotterbolag OTS som är en del av affärsområdet Engine Efficiency har tills nu levererat enbart till kunder i Europa. Med sina toppmoderna  roduktionsfaciliteter, höga kvalitetskrav och TS-certifiering går nu OTS strategiskt in också på den snabbt växande kinesiska marknaden med framtida leveranser direkt till kinesiska kunder. Avsiktsförklaringen med BAPC är ett första steg.

Många tidigare inlägg om Opcon hittar Du här: http://evolveu.bloggsida.se/?s=opcon

Vårt inlägg om Åtvidaberg och museerna där: http://evolveu.bloggsida.se/diverse/facit-och-unika-bilar-i-atvidaberg