Vilken blir bästa miljönyhet i oktober? Eco Innovation har nominerat Opcon engines entré i Kina, flygets klimatöverenskommelse och Organoclicks innovationsfabrik och mångmiljonorder för webröstning om bästa miljönyhet i oktober. Konkurrensen om nomineringarna har sällan varit så hård. Kolla varför just dessa miljönyheter är så bra och rösta på Din favorit! Röstningen avslutas 14/11 kl. 20.00. Rösta på Din favoritnyhet längst upp i höger kolumn! 

Nya miljölösningar är det enda som kan rädda livet på jorden undan miljöhoten. Därför är nyheter om miljöinnovationer de bästa miljönyheterna.

Börsnoterade Opcon går in i Kina med affärsområdet Engine efficiency. Företaget har spjutspetsteknologi för energieffektvisering av förbränningsmotorer. Dessutom har de Powerbox som Gör El av Spillvärme och flera andra bra lösningar för energieffektvisering. Prognosen för när Opcon når lönsamhet har skjutits på framtiden. Börskursen har rasat i år. Därför är det så glädjande med goda nyheter. Vi firar teknikutveckling för fordon med vår bild av bilen Åtvidaberg.

Opcon Technology CO., Ltd har tillsammans med Beijing Automotive Powertrain CO., Ltd (BAPC) gjort en avsiktsförklaring för leverans av komponenter. BAPC tillverkar motorer och växellådor och är ett dotterbolag till den ledande kinesiska biltillverkaren BAIC med 40 000 anställda. Den kinesiska bil- och lastbilsmarknaden har redan gått om USA som världens största marknad. Redan i år ska 17 miljoner bilar säljas i Kina. Miljöteknikens Opcon är med i spelet. Rösta på OpconförKina  

En Flygöverenskommelse för klimatet är riktigt glädjande. Är Ditt klimatsamvete någonsin lilka dåligt som när Du flyger? En medveten satsning på klimatanpassning kan göra mycket gott. Men det kanske tar ett tag innan man når ambitionsnivån för denna NASA-bild från Flickr. FN:s flygorgan ICAO har presenterat överenskommelsen om ett globalt ramverk för att hantera flygets klimatpåverkan. Flyget är den första internationella bransch som genom ett FN-organ enas om en global ansats och globala klimatmål godkända av samtliga 190 medlemsländer. 

Resolutionen innehåller även tre övergripande mål. Det gäller kraftigt förbättrad bränsleeffektivitet till 2050, koldioxidneutral tillväxt från 2020 och en global standard för flygmotorer från 2013. Flygbranschen själv har ställt upp ännu högre mål. De innebär bland annat halverade utsläpp 2050 jämfört med 2005. Vägen dit kommer framförallt att gå via ny flygmotor- och flygplansteknologi, effektivare sätt att flyga och helt nya och långsiktigt hållbara bränslen. Rösta på Flygöverenskommelse

OrganoClick vann tävlingen Miljöinnovation 2008. Deras innovation ändrar egenskaper hos material. Så t.ex. kan papper och textilier bli vattenavvisande. Tänk på all plast som skulle kunna ersättas! Företaget stod då inför Dödens Dal för innovationer. Nu kommer en mångmiljonorder och beslut att bygga en innovationsfabrik för trä-, pappers- och textilindustrin. Det verkar som om Organoclick klarar Dödens dal.

Deras första produkt blir OrganoWoods träskyddsmedel. Det är en miljövänlig produkt som ger trämaterial både flam- och rötskydd. Ett oorganiskt miljövänligt salt binds till biofibrerna vilket förhindrar rötan från att angripa fibrerna och ger träet ett effektivt flamskydd. Rösta på NyttTräskydd

Omröstningen stänger söndagen 14:e november kl. 20.00. Klicka på Din favoritnyhet längst upp i höger kolumn! Du är också välkommen att påverka andra genom att klicka på Comments nedan och skriva varför Du tycker just din favoritnyhet är bäst! Klicka här för länkar till inläggen om nyheterna!

LÄNKAR TILL INLÄGGEN:

Organoclick: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/organoclick-101014

Flygöverenskommelse: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/flyg-klimatoverenskommelse

Opcon: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/opcon-engine