Opcon engines entré i Kina, flygets klimatöverenskommelse och Organoclicks innovationsfabrik spurtar i webröstning om bästa svenska miljönyhet i oktober? Kolla varför just dessa miljönyheter är så bra och rösta på Din favorit! Röstningen avslutas 14/11 kl. 20.00. Rösta på Din favoritnyhet längst upp i höger kolumn! 

Börsnoterade Opcon går in i Kina med affärsområdet Engine efficiency. Företaget har spjutspetsteknologi för energieffektvisering av förbränningsmotorer. Tillsammans med Beijing Automotive Powertrain CO., Ltd (BAPC) har Opcon gjort en avsiktsförklaring för leverans av komponenter. BAPC tillverkar motorer och växellådor och är ett dotterbolag till den ledande kinesiska biltillverkaren BAIC med 40 000 anställda. Den kinesiska bil- och lastbilsmarknaden har redan gått om USA som världens största marknad. Flickrblid från SmokingPermitted. Rösta på OpconförKina  

En Flygöverenskommelse för klimatet är riktigt glädjande. Opinionsbild från Flickr av London Permaculture.  FN:s flygorgan ICAO har presenterat överenskommelsen som godkänts av 190 länder. Den ger en global ansats och globala klimatmål. Det gäller kraftigt förbättrad bränsleeffektivitet till 2050, koldioxidneutral tillväxt från 2020 och en global standard för flygmotorer från 2013. Rösta på Flygöverenskommelse

OrganoClicks innovation ändrar egenskaper hos material. Så t.ex. kan papper och textilier bli vattenavvisande. Tänk på all plast som skulle kunna ersättas! Vår bild på företagsledningen är från segern i tävlingen miljöinnovation för 2008. Företaget stod då inför Dödens Dal för innovationer. Nu kommer en mångmiljonorder på Nytt miljövänligt träskydd och beslut att bygga en innovationsfabrik för trä-, pappers- och textilindustrin. Rösta på NyttTräskydd

Omröstningen stänger söndagen 14:e november kl. 20.00. Klicka på Din favoritnyhet längst upp i höger kolumn! Du är också välkommen att påverka andra genom att klicka på Comments nedan och skriva varför Du tycker just din favoritnyhet är bäst! Klicka här för länkar till inläggen om nyheterna!

LÄNKAR TILL INLÄGGEN:

Organoclick: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/organoclick-101014

Flygöverenskommelse: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/flyg-klimatoverenskommelse

Opcon: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/opcon-engine