Taurus eller Peepoo eller Rehact? Vilken blir bästa miljönyhet i november? Eco Innovation har nominerat de tre företagens nyheter för webröstning om bästa miljönyhet i november. Taurus Energy AB har visat att den banbrytande etanoltekniken kan överföras från labbskala till industriell Demoskala. Peepoobag har fått tidningen Levas pris för årets mest medvetna produkt. Husvärmeinnovationen Rehact AB har lyckats med notering och handel har inletts på Alternativa aktiemarknaden. Rösta på Din favoritnyhet längst upp i höger kolumn! 

Nya miljölösningar är det enda som kan rädda livet på jorden undan miljöhoten. Därför är nyheter om miljöinnovationer de bästa miljönyheterna.

Taurus Energy AB ger hopp om kraftigt ökat utbyte i etanolproduktion. Deras jäststam kan omvandla tre sorters socker till etanol medan den vanliga jästen bra tar en sorts socker. De genombrottsresultat i labbskala som företaget bygger på har nu bekräftats. Jäststammen är robust nog för att fungera i industriell skala och utbytena blir samma som i laboratorieskala. Det betyder att de två avgörande grundkraven är uppfyllda. Vår bild på VD Lars Welin är från Elmia Bioenergy 2008. Rösta på Flerasockersetanol!

REHACT har fått OK för notering på Alternativa Aktiemarknaden. Företaget utvecklar och säljer ett helhetskoncept för komfortenergi (värme, kyla och ventilation) i byggnader. Bolagets principsskiss till vänster visar hur man spar energi. Frisk luft tas in genom en patenterad värmeväxlare. Sedan kommer kall luft från taket och värme från golvet så det blir skönt i huvudhöjd. Rehact fortsätter sin expansion med viss försiktighet i stället för att sätta sig i knät på riskkapitalister. Rösta på Husvärmesinnovation!

Peepoobag har utsetts till årets medvetna produkt av Tidningen Leva. Juryn: ”En billig produkt med smart teknologi som är med och löser ett av världens främsta hälso- och miljöproblem.” Peepoo är en självsanerande och biologiskt nedbrytbar engångstoalett som efter användning fungerar som gödsel. Företagets bild. Den är en högteknologisk lågkostnadsprodukt som varken kräver initiala investeringar, tillgång till vatten eller fast infrastruktur. Rösta på Leva Peepoobag!

Omröstningen stänger söndagen 18:e december kl. 20.00. Klicka på Din favoritnyhet längst upp i höger kolumn! Du är också välkommen att påverka andra genom att klicka på Comments nedan och skriva varför Du tycker just din favoritnyhet är bäst! Klicka här för länkar till inläggen om nyheterna!

LÄNKAR TILL INLÄGGEN:

Taurus: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/miljoinnovationen-taurus-tar-stort-steg-mot-genombrott

Rehact: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/miljoinnovationen-rehact-101110

Peepoo: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/peepoo-arets-medvetna-produkt-enligt-leva