Kronfönster lanserar ett helt nytt system för energifönster för Passivhus. Det nya fönstersystemet ”Energi” är ett underhållsfritt Pvc fönster. PVC är ju inte min favorit, men att fönstret sparar energi är ju bra.

 Det unika med ”Energi” är att det saknar stål i mitten. Det har vi på alla våra andra pvc fönster. Det är därför vi når så låga U-värden, säger Carl Svensson, affärsutvecklingsansvarig på Kronfönster. Stål är ett kallt material som kyler och utan stålet så kan vi vi nå U-0,6 på hela fönsterkonstruktion. Det är Svenskt rekord för energifönster, vad jag vet, säger Svensson. Gränsen för att kvala in som fönster för Passivhus är 0,8 för hela fönsterkonstruktionen.

Bilden illustrerar killnaden mellan Kronfönsters nya Passivhus fönster och ett normalt (konventionellt) pvc fönster. Karmen till vänster är ett vanligt pvc fönster med stål i mitten. Det är stålet som kyler fönstret. I Kronfönsters nya system för Passivhus så är stålet borta och ersatt med hårdplast, vilket ger exeptionella värmeegenskaper.  Bilden från pressmeddelandet endast är en prototyp och inte det slutgiltiga fönstersystemet. Klicka här för mer information!

”Energi” kan fås med en mängd olika glas. Det lanseras som standard med 3 glas argon 0,6. Kunden får ett riktigt bra energifönster, till riktigt bra pris. Vi tror att vi kommer att nå ett pris som är cirka 20-25 % lägre än vårt nuvarande ”Passivhaus”, med samma isolervärde. Säger Carl Svensson.

Behovet av riktigt energieffektiva lösningar till bra priser är enormt och företaget bedömmer att man kommer att fylla produktionen för hela 2011 under de 4 första månaderna.