Miljöinnovationen Solarwave meddelar att de arbetar med tredje generationens solceller. Det är en tunn och flexibel solcell. Den kan appliceras på i princip vad som helst, exempelvis hus och bilar. Tidigare generationers sollceller är hårda och kostnadskrävande. Solarwave har tagit patent på ett unikt sätt att ta fram flexibla solceller. Dessa nya solceller öppnar helt nya möjligheter att använda sig av solenergi. De kan också bli betydligt mer kostnadseffektiva  och enklare att installera.

Att Solarwave tog in kapital från Midroc Technology utsågs av våra besöakre till bästa svenska miljönyhet i augusti. På företagets bild ser Du en solcellspanel och en vattenrenare för Soldriven Vattenrening som är ett fokus för företaget. Jag hoppas verkligen företaget lockas med båda dess miljöinnovationer. Normalt misslyckas ju den helt avgörande delen av arbetena för innovationer! Klicka här för länk till miljönyheten i augusti och till vidare information om arbetet för tredje generationens solceller!

I december 2010 började Johan Wennerberg sin tjänst som ny CTO på Solarwave AB. Johan arbetade tidigare som CTO på M2 Engineering AB med utveckling av maskiner för tillverkning av solceller. Johan har lång erfarenhet inom solcellsforskning och produktutveckling såväl från M2 som från Q.Cells-koncernen i Tyskland. Johan kommer bidra starkt till Solarwave möjlighet att utveckla den nya solcellsteknologin och utveckla nya affärer.

”Tredje generationens solceller har potential att nå betydligt lägre tillverkningskostnader samtidigt som den öppnar för helt nya tillämpningar. Med Solarwave’s unika teknologi är vi väl positionerade för att bli en ledande aktör på solcellsmarknaden” säger Johan Wennerberg.

Utvecklingen av solcellsteknologin drar nu igång med målet att ha en demonstrationsanläggning färdig inom fyra år.

Länk till inlägg om Solarwaves bästa miljönyhet i augusti: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/solarwave-augusti