Biologiskt flamskyddsmedel, Tömda yoghurtsförpackningar eller MarinBiorening? Vilken blir bästa svenska miljönyhet i april? Eco Innovation AB har nominerat tre härliga nyheter för webröstning om bästa svenska miljönyhet i april: Ecolean presenterar en förpackning som gör att inget behöver kastas av yoghurten, DEFLAMO presenterar bioflamskyddade tältdukar och Ekomarine presenterar en utvecklingsstrategi som påskyndar bra båtbottenfärger och ballastvattenrening.

DEFLAMO har utvecklat en flamskyddsbehandling av mötestält för de krav som ställs på brand- och väderskydd. Den har utvärderats och godkänts av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Underbart! Företaget arbetar under små omständigheter med sitt biologiska alternativ till de otäckt giftiga flamskyddsmedlen. Varje framgång ökar chansen för det storskaliga genombrottet alla miljövänner hoppas på. Boken Nature´s 100 Best tar upp denna nya teknologi som har inspirerats av- och efterliknar olika system i naturen.  Rösta på BioFlamskydd!

Ecolean löser ett irriterande problem för gemene man. Upp till 1 dl per förpackning slängs i fil- och youghurtförpackningar. Är de dåliga förpackningarna ett försäljningstrick för att få oss att köpa mer än vi äter? I Sverige slängs varje år ca 2 miljoner kg yoghurt rakt i soporna för att förpackningarna är svåra att tömma.  Företagets bild visar 20 stycken tömda Ecolean förpackningar. När förpackningen är tom är den platt som ett kuvert. Rösta på Tömd Yoghurt

Ekomarine AB tar ett samlat grepp för utveckling. Företagets möjligheter att göra gott för miljön är mycket stora. Nu presenterar det ny strategi, genomför en företrädesemission och satsar för ett enormt resurstillskott för forskning och utveckling. Ekomarines miljövänliga båtbottenfärg funkar också för ballastvattenreningssystem. Havstulpanerna är från Flickr. Den bygger på  en samverkan mellan komponenter i färgsystemet och mikroorganismer som finns i alla vatten. Rösta på MarinBioRening.

Omröstningen stänger lördag 14:e maj kl. 16.00. Klicka på Din favoritnyhet längst upp i höger kolumn! Du är också välkommen att påverka andra genom att klicka på Comments nedan och skriva varför Du tycker just din favoritnyhet är bäst! Klicka här för länkar till inläggen om nyheterna!

Länk till inlägg om Deflamos nyhet: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/deflamo-110430

Länk till inlägg om Ecoleans nyhet: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/ecolean

Länk till inlägg om Ekomarines nyhet: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/ekomarine-tar-ett-grabbatag-for-utveckling