Miljöinnovationer tog en stor del av uppmärksamheten på Globe Forum 2011 i onsdags. Det bästa med eventet var förstås möjligheten att träffa så många spännande människor på ett ställe. Personligen gillade jag förstås Sveaskogs miniseminarium om ekosystemtjänster. En annan rolig sak jag inte kände till tidigare var SIDAs nya satsning Innovations against poverty. Till höger ser Du Jenni Harlén som vann Innovators Contest med sin Bokashi. Klicka här för mer om dessa nyheter.

Innovators Contest var roligt, nära gränsen till farsartat. Tio innovationer fick presentera sig på högst en minut vardera. Sedan skulle auditoriet rösta fram sin favorit. Flera av innovationerna fick mycket bra presentationer. Men med ett sådant upplägg bör den innovation som är lättast att förstå vinna. Bokashi omvandlar matrester till jordförbättring, utan förbränning eller kompostering. Genom att tillsätta levande mikrober får man näringsrik jord på två veckor. Bra och begripligt.