Bärbar vattenrening, Giftfri ogräsbekämpning eller Körskademinskare i skogen? Vilken  blir bästa svenska miljönyhet i maj? Eco Innovation AB har nominerat tre härliga nyheterför webröstning. Solarwave har på rekordtid utvecklat en bärbar soldriven vattenrenare. JustCommonSense AB når marknaden med Combcut . Green Wood Logistics har presenterat en fin körskademinskare på SkogsElmia.  

På en internationell mässa frågade USA: – Kan ni ta fram en bärbar vattenrenare på fyra veckor? Vatten är det absolut största problemet för alla som verkar i krissituationer. Ofta saknas vägar att köra på. Kan vattnet renas på plats minskas risken för personal, driftkostnader minskar och miljöpåverkan minskar avsevärt. Solarwave har lyckats utveckla, en bärbar soldriven vattenrenare på rekordtid. Rösta på Bärbar Vattenrenare!

 Fler och fler önskar ett hållbart jordbruk med metoder som inte skadar näringsrika och mullhaltiga jordar. Ogrässkäraren Combcut kammar och klipper för ett herbicidfritt jordbruk. JustCommonSense AB som marknadsför med börja i vår CombCut. Den skär tisteln nere i grödan och drar nytta av grödans konkurrens effekt. Nyligen genomfördes VM i plöjning och Combcut väckte stort intresse. Rösta på Ogrässkärare!

Skördaren T-Bear från Green Wood Logistics är en miljöinnovation för skogen. Den ska minska markskadorna, men har också andra speciallösningar.Den är lätt pga mycket aluminium. Tyngdpunkten kan förändras med variabel spårvidd på de främre hjulen och genom styrning av de bakre dubbelhjulen. T-Bear har också en röststyrd kran och ett talande datorsystem. Rösta på Körskademinskare!

Omröstningen stänger söndag 12:e juni kl. 16.00. Klicka på Din favoritnyhet längst upp i höger kolumn! Du är också välkommen att påverka andra genom att klicka på Comments nedan och skriva varför Du tycker just din favoritnyhet är bäst! Klicka här för länkar till inläggen om nyheterna!

Länk till inlägg om Solarwaves bärbar vattenrening: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/solarwave20110508

Länk till inlägg om Combcut: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/miljoinnovationen-combcut-0517

Länk till inlägg om T-Bear: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/t-bear#more-7561