Det blev nytt världsrekord i Delsbo Electric 2011 i söndags. Det gällde att köra en järnvägssträcka på 3,3 kilometer med så lite energi som möjligt.

Högskolan i Gävle vann med sin ”JV1” och en notering på 3,86 Wh/personkm (wattimmar per personkilometer). Det är en rejäl putsning av fjolårets rekord. Tvåas kom ”Snålputte” från Glada Hudik, med 5,94 Wh/personkm. På Sigurd Melins bild syns Snålputtes  Linnea Häggblom. Klicka här för mer information!

Arrangör var föreningen Dellenbanans Vänner, som till vardags arbetar för att banan Ljusdal-Delsbo-Hudiksvall ska återfå sin järnvägstrafik.Stefan Ederborg och Carmen Malavé fick ta emot prischecken på 10.000 kronor av föreningens ordförande Sigurd Melin.

Tävlingsfordonen ska i sommarställas ut på Delsbo station. Stationen har de senaste åren utvecklats till ett viktigt besöksmål. Kommunens turistbyrå är under samma tak. Under hela sommaren kan man på Delsbo station hyra cykeldressiner för egna utfärder på den 5 mil långa banan, och vissa dagar kör föreningen även turer med 50-talsrälsbussar på en del av banan.

Förra året slog man också världsrekord. Länk till fjolårets världsrekord: http://ecoinnovation.se/miljoinnovationer/energisnalt