Cellcombs nya livsmedels- förpackning FoodPad är en miljöinnovation. Paper Province har hjälpt Cellcomb få 160 000 kronor från Tillväxtverket för att kvalitetssäkra produktionen av den nya produkten. Cellcomb satsar själva lika mycket. Cellcombs bild visar labbarbete, en viktig del i framtagning av varje ny produkt.

Foodpad är ett absorberande underlägg som används vid paketering av kött, fisk och andra livsmedel. Underlägget består av förnyelsebara råvaror. Det suger upp vätska från livsmedlet. Det förbättrar också hygienen, förlänger hållbarheten och gör att mindre livsmedel behöver kastas. Härligt! Klicka här för mer information!

– Med FoodPad tar vi steget in i en ny bransch. Vi märker redan att intresset är stort, inte minst i Europa och Nordamerika. Därför tror vi att det här kommer att bli en av våra viktigaste produkter i framtiden, säger Göran Eriksson,  marknads- och försäljningschef på Cellcomb.

Cellcomb är en av Europas ledande tillverkare av laminerade engångsprodukter för sjukvården, äldreomsorgen och hygienmarknaden. Råvaror är framför allt tissue, nonwoven, PE-film eller stärkelsebaserad film. Produkterna används framförallt inom sjukvården, äldreomsorgen och på hygienmarknaden. Med FoodPad tar Cellcomb steget in på livsmedelsmarknaden.