Miljöinnovationen  Absolicon har tilldelats Intersolar Award, solenergibranschens egen Oscar. Det prestigefyllda priset delades ut i München på världens största solenergimässa, Intersolar Europe. Absolicon är vår länk SolkoncentratorElVärme i kategorin EffektivMtrlEnergi i höger kolumn.

– Vi har arbetat hårt under många år, detta är vårt internationella genombrott, säger Joakim Byström, vd för Absolicon. Klicka här för mer information!

 Solar Concentrator Nominee-Företaget presenterade för första gången sin unika solfångare på en internationell mässa i en egen monter. Mässan har nära 80 000 besökare. Priset kallas solenergibranschens egen Oscars gala.  Det delas ut i tre kategorier som uppmärksammar banbrytande produkter inom solenergiindustrin.

– Vi blev mycket hedrade när vi fick reda på att vi var nominerade. Att vinna priset här på plats känns fantastiskt och vi har fått stor uppmärksamhet för vår unika solfångare, säger Joakim Byström.

– Besökarna här på Intersolar är i stor utsträckning installationsföretag som söker nya produkter.  Absolicons solfångare är utvecklade för stora byggnader som hotell, sjukhus och industrier – en marknad som växer snabbt i Europa och övriga världen.

Absolicons solenergiprodukter som koncentrerar solljuset har fått ett fantastiskt gensvar, säger Joakim Byström. Solcellerna i Absolicons system kan enkelt bytas ut mot mer effektiva i takt med teknikutvecklingen. Det blir nog 50% effektivare solceller inom några år och företagets kunder kan då enkelt uppgradera.

Länk till artikel ur Uppfinnaren & Konstruktören om VD Joakim Byströms arbete fär att skaffa riskkapital: http://ecoinnovation.se/eco-innovation-i-media/artikel-framgangsfaktorer-for-innovationer-fran-morphic-chromogenics-och-absolicon

Om Du klickar på vår etikett Absolicon får du upp alla våra inlägg om företaget: http://ecoinnovation.se/etikett/absolicon