Ny miljöteknik, världens första eldrivna asfaltvält har invigts. Härligt! Den minskar koldioxidutsläppen med över 90 procent och den bullriga arbetsmiljön blir betydligt tystare. NCC lade asfalt med den tysta och avgasfria välten på en gång- och cykelbana i Sundbyberg i förra veckan. Bild från pressmeddelande! Klicka här för mer information!

Dynapac har utvecklat elvälten. NCC ska utvärdera den under tre månader i Stockholmsområdet i uppdrag hos kunder. Om Dynapac sen beslutar att serietillverka elvälten är tanken att NCC får köpa de första exemplaren.

Elvälten CC900E klarar en hel dags normalt arbete på en laddning och kan enkelt laddas upp igen över natten. Den mycket låga ljudnivån och avgasfria driften gör den även lämplig för arbete inomhus och i ljudkänsliga miljöer.

– Samarbetet med Dynapac ligger helt i linje med vår strategi att tillsammans med framgångsrika samarbetspartners ge våra kunder de bästa lösningarna, säger Christina Lindbäck, NCC:s miljöchef.

– Asfaltsvältar står tidvis på tomgång beredda att packa den varma asfalten så snart den spridits ut. Det ger buller och avgaser. Elvälten är avgasfri och helt tyst när den körs utan att valsarna vibrerar, säger Jonas Andreasson, inköpschef NCC Roads.

Testen av elvälten är ett exempel på NCC:s satsningar som både förbättrar arbetsmiljön och ligger i linje med företagets kontinuerliga strävan att minska klimatpåverkan. Andra satsningar inom vägområdet är NCC Green Asphalt, en tillverkningsmetod som minskar koldioxidutsläppen med 30 procent.

Eco Innovations besökare utsåg NCC Green Asphalt till sommarens bästa miljönyhet 2009. http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/ncc-miljoasfalt-sommarens-basta

Länk till pressmeddelande: http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/ncc/pressrelease/view/ncc-testar-vaerldens-foersta-eldrivna-asfaltvaelt-659382?utm_source=alert&utm_medium=email&utm_campaign=Alert&utm_content=