Miljöinnovationen Cortus har producerat den första omgången grön syngas (syntesgas). Detta gjordes med en prototyp på 500-kilowatt av den patenterade förgasningsprocessen WoodRoll®. Cortus är vår länk HögUtbytesBiomassaGas under Förnyar Energi i höger kolumn. Bild från pressmeddelande. Klicka här för mer information!

– Det är oerhört spännande tider för oss eftersom vi nu har ett 500 kilowattsystem som levererar förstklassig syntesgas – för första gången! Det här är verkligen ett viktigt steg mot full kommersialisering av vår förgasningsteknik, säger Cortus AB vd Rolf Ljunggren.

Resultaten visar att sammansättningen av den producerade syntesgasen verifierar tidigare testresultat. Nu siktar Cortus på att optimera resultaten ytterligare inför nästa steg, som blir att införliva en pyrolysreaktor i den nuvarande förgasningsprototypen.