Rösta på Grön syntesgas, Soldirektladdare eller EcoRubs september för bästa svenska miljönyhet i september! Eco Innovation AB har nominerat tre spännande septembernyheter för webröstning om månadens bästa miljönyhet. Rösta på Din favorit längst upp till höger!

Cortus har producerat den första omgången grön syntesgas. Detta gjordes med en prototyp på 500-kilowatt av den patenterade förgasningsprocessen WoodRoll®. Det ger högt gasutbyte ur biomassa. Sammansättningen av den producerade syntesgasen verifierar tidigare testresultat. Det är ett viktigt steg mot full kommersialisering av förgasningstekniken. Bild från pressmeddelande. Rösta på Grön Syntesgas!

Ladda elbilen direkt med solenergi! Vad kan vara bättre? Solelia Greentech kan göra det, dygnet runt, året om.  Den soldrivna laddstationen  är enkel att montera på befintliga parkeringsplatser. Varje laddstation kan producera el för upp till 1000 mils körning per år. Med hjälp av tjänsten Solbanken kan solelen användas när som helst på dygnet.  Bilden är från Solelias hemsida. Rösta på Soldirektladdare!

EcoRub  materialåtervinner bildäck. Nyheterna i september är ett härligt exempel på hur EU-projekt kan katalysera utveckling: i) En andra nyemission för att säkra finansiering för projektet; ii) En patentansökan för att laminera EcoRubs material på golvbeläggning av vulkat gummi. ii) Därefter ett sekretessavtal som förspel till samarbete med golvtillverkaren Tarkett; iii) Ecorubs gummiduk har testats som tätskikt till våtrum. Det ledde direkt till ett samarbetsavtal med golvgrossisten Svegab Växjö AB. Rösta på EcoRubs september!

Klicka på Din favoritnyhet längst upp i höger kolumn! Du är också välkommen att påverka andra genom att klicka på Comments nedan och skriva varför Du tycker just din favoritnyhet är bäst! Omröstningen stänger lördag 15:e oktober kl. 16.00. Klicka här för länkar till våra inlägg om nyheterna!

Länk till Cortus nyhet: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/cortus-0913

Länk till Solelia Greentechs nyhet: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/solelia

Länkar till EcoRubs september:

http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/miljoinnovationen-ecorub-golvas

http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/ecorub-nyemission

http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/ecorub-vatruanga