Miljöinnovationen Organoclicks bolag OrganoWood AB har på Hem & villamässan lanserat OrganoWood®-modifierat trallvirke. Trallvirket är helt fritt från biocider och tungmetaller. Det ger en ny materiallösning för terrasser och trallar för den miljömedvetne konsumenten.   Förutom ett rötskydd har virket även den högsta Europeiska flamskyddsklassen för trä (Bfl-s1).

Organoclick vann tävlingen Miljöinnovation 2008. Det är vår länk VattenavvisandePapper i kategorin FörnyarMaterial i vänster kolumn. Innovationen har enorm potential. Tänk bara på alla sammanhang där man kan ha nytta av ett miljövänligt vattenavvisande papper. Vår bild på företagsledningen är från finalen i Tävlingen Miljöinnovation 2008.

Råvaran till produkten kommer från speciellt utvald nordisk fura av hög kvalité. Detta har sedan industriellt modifierats med OrganoWoods teknologi där kiselämnen binds till fibrerna och skapar en fysisk barriär som motstår rötangrepp och ger ett förstklassigt flamskydd. Här är inlägget om lanseringen av Organoclicks träskyddsmedel: http://ecoinnovation.se/miljoinnovationer/organowood