Jönköpings kommun inbjuder till miljöfika ungefär en gång i månaden. Dagen efter Lucia berättar jag om Miljösuccéer och EU-bidrag på Science Park i Jönköping. Vi illustrerar med vår tänkvärda miljöbild på mig och Sequoia-rot. Klicka här för mer information och för att anmäla Dig!
EU-bidrag kan lösa miljöproblem på helt nya sätt. Jag berättar om exempel på miljösuccéer och om möjligheter till EU-bidrag för företag.
 
Jönköpings kommun presenterar eventet:
 
”Erik har medverkat till att Skogsstyrelsen varit den kanske mest framgångsrika organisationen för EU:s miljöprogram LIFE och gör krönikor om EU-bidrag i tidningen Uppfinnaren & Konstruktören. Eco Innovation AB hjälper till att skaffa EU-bidrag och driver sajten Miljöinnovation och EU-bidrag med nära 1000 artiklar.
 På programmet:
8.30 Erik Sandström, Eco Innovation AB
9.30 Fika
Plats: Science Park, vån 5, lokal Motivera

Anmäl ditt deltagande till eva.goransson2@jonkoping.se senast 12 december.” 

Min presentation kommer antagligen att utgå från två exempel på miljösuccéer och innehållaen allmän översikt om EU-pengar för företag, vilken också tar upp en del om myndigheters och ideellla organisationers möjligheter. Du som inte kan komma kan nedan studera en del av underlaget för den.
  1. Miljösuccén Midsummer som jag tidigare har presenterat i min första krönika för Uppfinnaren & Konstruktören: http://ecoinnovation.se/eu-bidrag/kronika-eu-slanten 
  2. Miljövinsten med ett samarbete mellan landsting, Karolinska  och företag för PVC-fria blodpåsar: http://ecoinnovation.se/miljoinnovationer/life-eu-bidrag-0811
  3. EU-Peng för företag: http://www.slideshare.net/evolveu/eu-peng-fr-fretag-presentation