Underbart att Peepoople investerar i sin första höghastighets produktionslinje. Det ger stort hopp att minska dödligheten särskilt bland städernas fattigaste barn i u-länder. Peepoo som är en personlig självsanerande och fullständigt bionedbrytbar engångstoalett, är det som ska tillverkas. Den är i form av en långsmal påse som innehåller ett bredare innerflor och urea.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gsO3kH_QnkM[/youtube]Klicka här för mer information!

Nu kan man snart tillverka en halv miljon Peepoos om dagen. Den första helautomatiska maskinen för storskalig produktion av Peepoo toaletter blir dyr. Investering är möjlig med ett kapitaltillskott på 7 miljoner Euro från en handfull privatpersoner.

Maskinen kommer att vara 24 meter lång när den är färdig för produktion i november 2012. Detta öppnar upp för möjligheten att kostnadseffektivt förhindra sjukdomsspridning och rädda liv i katastrofområden genom storskalig katastrofberedskap med strategisk placering av lager runt om i världen.

– Avsaknaden av toaletter är ett av världens största hälso- och miljöproblem. Ett barn dör var femtonde sekund, varje dag, på grund av brist på sanitet och förorenat vatten. Vi är övertygade om att Peepoo lösningen kan bidra till att vända denna mänskliga tragedi, och med vår första höghastighetsproduktion kommer vi ha kapacitet att på riktigt göra skillnad för världens mest utsatta, avslutar Karin Ruiz.

Fler än 2,6 miljarder människor i världen saknar idag tillgång till en toalett. En miljard människor lever i slumområden och i genomsnitt drabbas fler än 250 miljoner människor av naturkatastrofer varje år, förklarar Karin Ruiz, vd Peepoople.  

– Kvinnor och barn, som utgör 80% av världens flyktingar, är speciellt sårbara. Peepoo lösningen utvecklades med särskilt fokus på deras behov, hälsa och trygghet, fortsätter Ruiz.

 Genom att människors närmiljö blir fri från avföring och urean inom några veckor dödar alla farliga bakterier, visus och parasiter förhindras sjukdomsspridning effektivt. Använda Peepoos blir till högvärdigt gödningsmedel som kan bidra till förbättrad matförsörjning.