Rösta på SolRenarVatten, AnvändHavsPlast! eller SlumHygienPåsen för bästa svenska miljönyhet i november! Eco Innovation AB har följt månadens miljönyheter och nominerat de tre bästa för webröstning. Rösta på Din favorit längst upp till höger.

Solvatten nominerades till International Green Awards och vann kategorin Best Green Product Innovation. Solvatten sätter en ny standard för behandling av hushållsvatten.  Kvinnor sparar växtlighet, tid och pengar för att rena och värma vattnet för sin familj, barnen är friskare och familjens livskvalité ökar.Varje krona som investeras i Solvatten, ger användaren ett värde som är 26 gånger större. Vår bild på innovatören Petra Wadström. Rösta på SolRenarvatten!

FN har gett Electrolux pris för kampanjen Vac from the Sea. Den ska öka medvetenheten om behovet av och tillgången på återvunnen plast.  Varje år produceras 260 miljoner ton plast men bara 5 % återvinns? Det finns gigantiska plastöar i våra hav. E-lux bild från insamling i Sandhamn illustrerar kampanjens möjligheter att engagera de yngsta för miljön. Detta är ett första? Företagsinitiativ för att adressera ett jättepropblem. Rösta på AnvändHavsplast!

Peepoople investerar i sin första höghastighets produktionslinje. Det ger stort hopp att minska dödligheten särskilt bland städernas fattigaste barn i u-länder. Nu kan man snart tillverka en halv miljon Peepoo om dagen. Ett barn dör var femtonde sekund, varje dag, på grund av brist på sanitet och förorenat vatten. Peepoobag är en personlig självsanerande och fullständigt bionedbrytbar engångstoalett. Rösta på SlumHygienPåsen!

Klicka på Din favoritnyhet längst upp i höger kolumn! Du är också välkommen att påverka andra genom att klicka på Comments nedan och skriva varför Du tycker just din favoritnyhet är bäst! Omröstningen stänger lördag 17:e december kl. 19.00.

Kommentar: Det skulle vara intressant att se en jämförelse av miljöpotentialen hos dessa tre svenska innovationer med den samlade effekten av det offentliga svenska miljöarbetet.

 Naturligtvis är det svårt att jämföra nyheterna om tre innovationer i olika utvecklingsfaser. AnvändHavsPlast belönas för att ha slagit larm om ett stort problem. SolRenarVatten som kan revolutionera arbete, naturmiljö och död/sjuklighet främst på landsbygden får ännu en utmärkelse. SlumHygienPåsen som går i första storskalig produktion kan minska död/sjuklighet, kvinnors arbete och förbättra miljön, främst i städernas slum.

Glöm inte att RÖSTA! Klicka här för länkar till våra inlägg om nyheterna!

Länk till nyhet om:

SolRenarVatten: http://ecoinnovation.se/miljoinnovationer/solvatten-201111

AnvändHavsplast: http://ecoinnovation.se/miljoinnovationer/vac-sea-fn

Slumhygienpåsen: http://ecoinnovation.se/miljoinnovationer/peepoo-i-storskalig-produktion-for-de-fattigastes-hygien