Roligt att miljöteknikens Opcon energieffektiviserar ryskägt stålverk i Ungern. Det är första ordern i en planerad installation av fem Opcon Powerbox. Företaget följer målmedvetet sin miljösatsning. Opcon Powerbox är vår länk GörElav SpillVärme i höger spalt i kategorin EffektMtrl/Energi. Bilden från Opcons hemsida visar leverans av en Powerbox.

Opcon AB är noterat på börsen där aktien fallit nära 80 % det senaste året. Företaget arbetar i en mycket intressant miljönisch. Ett skäl för det enligt min uppfattning orimligt stora fallet är antagligen att ledningens prognoser för försäljningens utveckling inte slagit in. Potentialen för miljönytta är dock fortsatt hög. Därför är det extra roligt med denna order. Klicka här för mer information!

Det är en ångdriven Opcon Powerbox WST för installation vid ISD Dunaferr i Dunaújváros, Ungern. Installationen görs av ungerska Elco. Det är ett ingenjörsföretag som bl.a. säljer, installerar och servar ”turn-key” lösningar inom elområdet. De har 140 anställda och verkar i Ungern, Rumänien och Bulgarien.

ISD Dunaferr bedömer det finns utrymme för fler än de fem Opcon Powerbox som det för närvarande planeras för i ytterligare applikationer. Bland annat kan den ångdrivna anläggningen seriekopplas med en vattendriven Opcon Powerbox ORC som dessutom utnyttjar energin från rökgaser, för att optimera elproduktionen.

–   Det här är vår första order till Östra Centraleuropa som har ett stort uppdämt behov av energieffektivisering och förnyelsebar energi. Vi räknar också med att den under nästa år skall följas av fler order, säger Rolf Hasselström, vd och koncernchef, Opcon AB.

LÄNK till våra tidigare inlägg om Opcon: http://ecoinnovation.se/?s=opcon