Rösta på KomposterbarPlast, EnergiSparbildskärm,  eller StorVågKraftverk för bästa svenska miljönyhet i december! Eco Innovation AB har följt månadens miljönyheter och nominerat de tre bästa för webröstning. Rösta på Din favorit längst upp till höger.

Komposterbar plast är en våt dröm för miljön från Swecoat i Timrå. Tänk om vi kunde bli av med ackumuleringen av plastbergen! Bilden är från JMacPherson’s photostream på Flickr. Swecoats polymer är både komposterbar och har mycket bra barriäregenskaper. Rösta på KomposterbarPlast!

EnergiSparbildskärmen från Orthocone har vunnit Civica European Venture Contest Award i klassen clean tech  som den mest intressanta affärsidén i Europa. Orthocones bild. Tekniken bygger på vätskekristaller. Dessa kan bli 100 ggr snabbare än de i  dagens bildskärmar. Bildskärmarna får högre bildkvalitet, blir enklare att tillverka och mer energieffektiva. Rösta på EnergiSparbildskärm!

Seabased skapar världens största vågkraftverk. Seabaseds bild. Det är en försöksanläggning som kopplas till det svenska stamnätet. Det kan bli till en helt ny industri. Seabased ska tillverka utrustningen och bygga en fabrik för serieproduktion av vågkraftverk i Lysekil. EU-kommissionen har nu godkänt Energimyndighetens stöd till projektet. Rösta på StorVågKraftverk!

Klicka på Din favoritnyhet längst upp i höger kolumn! Du är också välkommen att påverka andra genom att klicka på Comments nedan och skriva varför Du tycker just din favoritnyhet är bäst! Omröstningen stänger söndag 15:e januari kl. 19.00. Klicka här för länkar till nyheterna!

StorVågKraftverk från Seabased: http://ecoinnovation.se/miljoinnovationer/seabased-1215

KomposterbarPlast från Swecoat: http:// ecoinnovation.se/miljoinnovationer/swecoat

EnergiSparBildskärm från Orthocone: http://ecoinnovation.se/miljoinnovationer/orthocones-111223