Rösta på Aerogelisolering, Solarusfabrik  eller PostkodSolvatten för bästa svenska miljönyhet i januari! Eco Innovation AB har följt månadens miljönyheter och nominerat de tre bästa för webröstning. Rösta på Din favorit längst upp till höger.

 Svenska Aerogel utvecklar och tillverkar det superisolerande materialet aerogel har säkrat 1 miljon euro i expansionskapital. Kapitalet från Energimyndigheten, ReCap och ALMI gör det möjligt att utveckla morgondagens isolermaterial för bostäder med upp till tre gånger bättre isolerförmåga än dagens produkter. Det räcker  också för kommersialisering av produkter för tex filtrering, avfuktning och gipstillämpningar. Rösta på Aerogelisolering!

Solarus har nyligen startat sin produktion av solpaneler i Älvkarleby. Den nya fabriken ska bygga nästa generations solpaneler. Den kan producera både termiska solfångare och en hybridmodell som generar både termisk och elektrisk energi. Fabriken innebär att produktionskapaciteten ökats och effektiviserats. Det ger lägre tillverkningskostnader. Rösta på Solarusfabrik!

Postkodlotteriet stöder Solvatten och AMREF (African Medical & Research Foundation) i ett s k PHASE- projekt (Personal Hygiene and Sanitation Education). Det kommer att nå omkring 10 000 personer på landsbygden i Nabweru, Uganda. SOLVATTEN renar vatten med solenergi och samtidigt värms vattnet upp. På ett år sparar användarna nära 100%  av medicinkostnaderna och upp till 75% av sina bränslekostnader.  Att Postkodlotteriet stöder miljöarbete lovar gott frö framtiden. Rösta på PostkodSolvatten!

Klicka på Din favoritnyhet längst upp i höger kolumn! Du är också välkommen att påverka andra genom att klicka på Comments nedan och skriva varför Du tycker just din favoritnyhet är bäst! Omröstningen stänger söndag 12:e februari kl. 19.00. Klicka här för länkar till nyheterna! 

Länk till Svenska Areogel tar in kapital: http://ecoinnovation.se/miljoinnovationer/svenska-aerogel-120131

Länk till Solarus bygger fabrik: http://ecoinnovation.se/miljoinnovationer/solarus-120131

Länk till Postkodlotteriet och Solvatten: http://ecoinnovation.se/miljoinnovationer/postkodlotteriet-for-solvatten#more-7975