Ergonomidesign fick guld i den internationellt ansedda tävlingen IF Design Awards för projektet EzyStove. Spisen är utvecklad för de som lagar mat över öppen eld.

Genom att minska behovet av ved och utsläpp av koldioxid bekämpar EzyStove växthuseffekten och alarmerande avskogning. Dessutom tillagas maten snabbare, säkrare, hälsosammare och den spar in på det tidsödande ar betet att leta efter ved. Klicka här för mer information!

 Spisprojekt som inte fungerar när de ska användas under lokala förutsättningar är legio. Men denna enkla och billiga spis har fått väldigt positivt gensvar. Ergonomidesign bedömer att spisen har alla förutsättningar att ersätta matlagning över öppen eld. 

EzyStoves konstruktion gör att behovet av bränsle minskar med 40% jämfört med matlagning över öppen eld. Koldioxidutsläppen minskar med 40% och utsläpp av andra giftiga gaser minskar med upp till 70% procent.

 Den mycket enkla konstruktionen, effektiva distributionen och lokala produktionen gör det möjligt att sälja spisen till ett pris som även de fattigaste familjerna klarar av, cirka 10 USD. EzyStove-projektet stöttas av Global Environmental Facility’s (GEF) Small Grants Program och implementeras av FN:s utvecklingsprogram (UNDP).

Designingenjören August Michael från Ergonomidesign gick i fredagskväll upp på scenen i BMW World i München för att ta emot en guldstaty från IF Design Award, en av världens mest prestigefulla designpriser, som delats ut i 58 år. EzyStove har belönats för sin enkelhet och sina många positiva effekter. 

The International Design Forum har delat ut iF priser i 58 år. iF-symbolen är internationellt erkänd som ett signum för innovativ design av högsta kvalitet. EzyStove, tillsammans med de övriga guldvinnarna ställs ut på BMW Museet i München mellan den 10-26 februari samt på CeBIT-mässan i Hannover med start den 6 mars 2012.

Ergonomidesign, specialister på användarcentrerad design, är en av världens ledande och mest prisbelönta designbyråer. Huvudkontoret ligger i Stockholm och företaget finns representerat i Boston, Tokyo, Bern och London. www.ergonomidesign.com