Lastbil på järnväg, Vertikalt växthus eller Förbränningseffektivisering blir bästa svenska miljönyhet i februari?  Eco Innovation AB har följt månadens miljönyheter och nominerat de tre bästa för webröstning. Tre miniföretag med enorm miljöpotential var de mest glädjande miljönyheterna, Flexiwaggon, Plantagon och Ecomb. Rösta på Din favorit längst upp till höger!

Flexiwaggon är en ren miljödröm. Tänk att sätta lastbilen på järnväg! Nu kan man teckna aktier i en nyemission. Flexiwaggons bild visar hur lastbil kan köras på Flexivagnen bara det finns en hårdgjord yta att köra intill. Flexivagnens tid för lastning och lossning är bara 7 minuter medan konkurrenterna kräver 7-9 ggr så lång tid. Möjligheterna att ta lastbilen på järnväg kan radikalt förbättras. Rösta på Flexiwaggon!

Plantagon bygger ett otroligt växthus tillsammans med Linköping. Företaget grundades 2008 med proffs på PR och kommunikation i ledningen. Det är en stor PR-seger att redan nu kunna uppföra en storskalig demo-anläggning, ett nytt sorts växthus för att odla mat på höjden i storstäder. Swecos bild från Plantagons hemsida. Plantagon har med ytterst lite av praktiska demonstrationer skapat stor uppmärksamhet i media. Rösta på Plantagon!

ECOMB levererar Ecotube-systemet som effektiviserar förbränningen i bla fastbränsleeldade ång- och hetvattenpannor. Installationer kan minska utsläpp av kväveoxider och koloxid med 30-90% och av flygaska med 10-30%. Med EU:s emissionskrav i nya IED (Industrial Emission Directives) och småbolagsgurun Sten K Johnsson som huvudägare samt en vinst på 0,6 MSEK 2011 ökar förutsättningarna för miljönytta drastiskt. Rösta på Ecotube!

Klicka på Din favoritnyhet längst upp i höger kolumn! Du är också välkommen att påverka andra genom att klicka på Comments nedan och skriva varför Du tycker just din favoritnyhet är bäst! Omröstningen stänger lördag 17:e mars kl. 15.00. Klicka här för länkar till nyheterna!

Länk till

Ecomb: http://ecoinnovation.se/miljoinnovationer/ecomb

Flexiwaggon: http://ecoinnovation.se/miljoinnovationer/flexiwaggon-120225

Plantagon: http://ecoinnovation.se/miljoinnovationer/plantagon-0225