Miljöinnovationen  Thules WingBar har vunnit en Honorable Mention i  Green Dot Awards.  Takräcket är designat för lättvikt och för 55% mindre luftmotstånd än tidigare modeller. Thules bild.

Om jag kommer ihåg rätt drar bilar med takräcke 0,1-0,2 l/extra bränsle. Med radikalt minskat luftmotstånd och lägre vikt kanske detta halveras. Härligt för miljön! 

Ännu roligare är att man i det systematiska utvecklingsarbetet integrerat den första kommerssiella tillämpningen av Arsizios metod för tredimensionell extrudering. Detta blev bästa svenska miljönyhet i oktober förra året. Nyheten kom på sjunde plats på Tio i Topp för miljönyheter 2011. Länk i slutet av artikeln. Klicka för mer info!Thule WingBar har utvecklats för att nå så effektiva luft- och bäregenskaper som möjligt. Takräcket är i det närmaste ljudlöst och som kan monteras på alla bilar.

Green Dot Awards uppmärksammar företag som ligger i framkant när det kommer till hållbarhet inom projekt, produkter, och service. För konsumenterna fungerar Green Dot Awards som en guide till företag med framstående miljötänk. Att något så osexigt som ett takräcke får ett Hedersomnämnande är mycket glädjande!

Länk till Arsizios första kommerssiella tillämpning som blev bästa mljönyhet i oktober: http://ecoinnovation.se/miljoinnovationer/arsizio-basta-miljonyhet