Veronica Graaf hjälper nu Eco Innovation AB. Hon hjälper också till med förslag till logotyp och grafisk profil åt den miljöinnovatör som först hör av sig . Hon presenterar sig själv nedan.

Jag heter Veronica Graaf och är 21 år, kommer från Dalarna och har en ambition att i framtiden jobba med Grafisk Design. Jag pluggar sista terminen på programmet Grafisk Design och Webbutveckling som finns på Tekniska Högskolan i Jönköping.

Just nu gör jag min praktik här på Eco Innovation, mitt främsta uppdrag är att göra en ”renovering” av hemsidan. Jag kommer även att ta fram en logotyp och annat marknadsföringsmaterial som förhoppningsvis ska ge företaget en liten skjuts. Klicka här för mer om mig och kontaktinformation!Jag är en glad och positiv tjej med rötterna i Dalametropolen Ludvika. 21 år gammal är jag nu och har redan upplevt mycket. Som 16 åring flyttade jag från den trygga småstaden till Uppsala för att läsa ett specialutformat gymnasieprogram som berörde design av olika slag. Design var och är mitt största intresse och jag förstod ganska snart att ska man jobba med något så ska man tycka det är kul.

Till en början ville jag bli arkitekt men en dag vaknade jag, i princip, och bestämde mig för att grafisk design var det jag ville hålla på med. Och så blev det.Hösten 2010 kom jag in på Högskolan i Jönköping och där jag befinner mig idag.

Just nu läser jag sista terminen på programmet Grafisk Design och Webbutveckling. Till hösten kommer jag att börja på en ettårig kandidatutbildning som går i anslutning till programmet. Sendan hade jag tänkt testa mina vingar och försöka etablera mig som grafisk designer och samtidigt vidareutbilda mig till copy writer.

Intresset för miljö har alltid funnits där även om engagemanget i miljöfrågor kan vara bristfälligt ibland. Jag minns en dag när jag var 6 år, min syster kom hem från skolan med en bunt klistemärken där det stod ”Du sorterar väl dina sopor rätt?”. Dom där klistermärkena klistrade vi överallt. Någonstans i den vevan även om det inte var medvetet så etsade det där med att tänka på miljön in i min lilla värld.

Som fattig student är det inte alltid lätt att konsumera de allra mijövänligaste av produkter eller välja resealternativ efter koldioxidutsläpp. Alla kan inte göra allt för vår planet men alla kan göra något. Det är lite den filosofin jag lyssnar till i alla frågor som rör världen och mänskligheten.

För att fullfölja mina 7 veckors praktik ska jag kombinera mitt lilla miljöintresse, skrivarintresse och mina kunskaper inom grafisk design.

Oavsett vilket branchområde ett företag befinner sig i så måste det ha rätt formspråk för att bygga rätt image för att det ska tolkas på det önskade sättet. Många företagare förstår inte riktigt vikten av att ha en fungerande grafisk profil idag, men det är en väldigt stor del av de signaler man sänder ut till sina kunder.

Det jag vill med min praktik är att ge Eco Innovation AB ett ansiktslyft och profilera företaget på det sätt det vill framstå. Det är inte det lättaste men jag är villig att ta på mig uppdraget och ser det som en utmaning som kommer att gynna mig med kunskap och Eco Innovation med ännu mera framgång.

Vill Du kontakta mig så är eposten: veronica.graaf (at) gmail.com