KissMiljöSlanten, Miljoner åt GiftFritt Flamskydd eller Takräckessnålaren blir bästa svenska miljönyhet i mars? Eco Innovation AB har följt månadens miljönyheter och nominerat de tre bästa för webröstning. Två företag med stor och ett med enorm miljöpotential var de mest glädjande miljönyheterna, dvs. Guldkannan Towa, DEFLAMO och Thule. Rösta på Din favorit längst upp till höger!

Guldkannan Towa hjälper Dig kissa för miljön. Guldkannans bild överst. Innovatören Åsa Lövberg har i rasande fart fört den från prototyp till industriell produktion. Nu behövs mer slantar. Åsa är den första miljöinnovatör som ber om Crowdfunding genom Funded by me. Rösta på KissMiljöSlanten!

DEFLAMO säkrar 5 Mkr för mer sitt giftfria citronbaserad flamskydd. DEFLAMOs bild på behandlad och obehandlad madrass till höger. Det stora intresset för att ersätta antimon som flamskyddsmedel i PVC gör att DEFLAMO  knappt hinner med alla förfrågningar. Rösta på MkråtGiftFriFlamskydd!

Att något så osexigt som takräcket Thules WingBar får ett Hedersomnämnande i Green Dot awards är härligt! Det är designat för lättvikt och har 55% mindre luftmotstånd än tidigare modeller. Thules bild nedan. Mindre luftmotstånd och lägre vikt kanske kan minska bränsle åtgången med 5 cl/mil. Rösta på Takräckessnålaren!

Klicka på Din favoritnyhet längst upp i höger kolumn! Du är också välkommen att påverka andra genom att klicka på Comments nedan och skriva varför Du tycker just din favoritnyhet är bäst! Omröstningen stänger lördag 14:e april kl. 17.00. 

Länkar till resp miljönyhet:

DEFLAMO med extra kapital för att få bort antimon ur PVC: http://ecoinnovation.se/miljoinnovationer/deflamo-0331

THULES Wingbar med första kommersiell tillämpning av den första vinnaren i Tävlingen Miljöinnovation 1998: http://ecoinnovation.se/miljoinnovationer/thules-wing-0321

Guldkannan med världens klokaste och sötaste Kissvideo : http://ecoinnovation.se/svenska-stod/guldkannan-towa-0330