Det svenska företaget Plantagon, som står bakom det vertikala växthuset Plantagon, har utsetts till vinnare av Red Herring Top 100 Global Award.

Vinnarna av Red Herring Top 100 Global Award är de mest innovativa och lovande företagen i världen, utvalda bland tusentals företag från USA, Europa och Asien. Finalisterna utvärderas både kvantitativt och kvalitativt; finansiell styrka, innovationsnivå, ledning, patentstrategi, årlig tillväxttakt, strategiskt arbete och påverkan på sina respektive marknader är det som värderas.

– Vi är otroligt hedrade och tacksamma för att ha utsetts som vinnare bland så många framstående företag från hela världen, säger Hans Hassle, Plantagons vd och fortsätter:

– Eftersom Plantagon grundades för att möta utmaningen med att producera mat för morgondagens människor, så stödjer det här priset verkligen vår mission. Vi tror inte att det enbart räcker med ny teknologi och nya idéer; lika viktigt är nya samarbetsformer, affärsmodeller och ett förändrat konsumentbeteende. Personligen anser jag att det handlar om att en grundläggande förändring måste till stånd; en förändring som kräver transformativt tänkande kombinerat med politiskt mod. Därför är ett pris som Red Herring Top 100 Global Award otroligt viktigt för att åstadkomma den medvetenhet som behövs för att vi ska lyckas”, säger Hans Hassle.

I och med vinsten av Red Herring Top 100 Global Award sällar sig Plantagon till en exklusiv skara företag som bland andra inkluderar Google och Skype.

– Som representant för styrelsen och ägarna Onondaga Nation, är jag mycket nöjd över att vi vunnit det här priset. Det är ett tydligt tecken på att vi gör rätt saker. Vi är självklart mycket optimistiska inför framtiden”, säger Professor Oren R. Lyons, styrelseordförande i Plantagon.

Det formella tillkännagivandet av vinnarna ägde rum på en prisceremoni den 29 november i Los Angeles. På plats för att representera Plantagon under de sista bedömningarna var Shrikant Ramakrishnan, Global Busienss Development Director och Tadodaho Sidney Hill från Irokesförbundet som representerade Plantagons styrelse och ägare, Onondaga Nation.

Plantagon fick nyligen Svensk-Amerikanska Handelskammaren New Yorks pris ”2012 Deloitte Green Award”; The Silver Stevie Award for Most Innovative Company in Europe 2012; The CEO of the Year Award Sweden 2012, by European CEO; Winner of the 2011 Red Herring Top 100 Europe.

Red Herring Red Herring is a global media company which unites the world’s best high technology innovators, venture investors and business decision makers in a variety of forums: a leading innovation magazine, an online daily technology news service, technology newsletters and major events for technology leaders around the globe.