Solcellsmaskiner, Mikroalgspionjär eller Vegisglass? Vilken blir bästa svenska miljönyhet i november? Eco Innovation AB har följt miljönyheterna i november och nominerat de tre bästa för webröstning. De tre mest glädjande miljönyheterna kom från Midsummer, Simris Alg och BOFOOD. Rösta Du med Längst ned i artikeln!

Midsummer med sina solcellsmaskiner är Sveriges snabbast växande teknikföretag. Äntligen en miljöinnovation i topp. Midsummer bild. För tionde året rankar Deloitte, Affärsvärlden och Svenska Riskkapitalföreningen de snabbast växande teknikföretagen i Sverige. Maskinen tillverkar cellerna billigt på en skiva av rostfri stålfolie. Då blir de böjliga och finner nya användningsområden. Rösta på Solcellsmaskiner.

Simris AlgMikroalgspionjären Fredrika Gullfot VD för Simris Alg AB får Region Skånes miljöpris. Region Skånes bild. Simris Alg är ett svenskt pionjärföretag som utvecklar hälsoprodukter, livsmedel och fodertillskott av odlade mikroalger. Företaget odlar mikroalger för att tillverka hälsokost och AB driver projekt med mikroalger som alternativa bränslen. Med denna nya gröda får vi en helt ekologisk produktion. Rösta på Mikroalgspionjär.

BoFood med sin sojabaserade glass, Lovice tar in IKEA GreenTech som ägare. BOFOODs bild på jordgubbsrippel. Glassen smakar lika bra som vanlig glass men är helt vegetabilisk.  Det är ett exempel på hur BoFood utvecklar alternativa livsmedelsprodukter.  Nötboskap står för en betydande del av koldioxidutsläppen. Men 90 procent av energin förloras från sojafoder till färdig mjölk. Rösta på Vegisglass.

Omröstningen stängde söndag 16:e december kl. 18.00.

 

Länkar till mer om resp. miljönyhet!

Solcellsmaskiner

Mikroalgspionjär

Vegisglass