Miljöteknik företaget Wattguard utsågs till Årets internationelle utmanare på Jönköpingsgalan

Mijöteknik, Energieffektivisering, Wattguard, Jönköping

Wattguards Henric S Fransson framför sitt tacktal under Jönköpingsgalan, FOTO: Jaffärer.se

Miljöteknik företaget Wattguard blev Årets Internationelle Utmanare i Jönköpings län. Inför närmare 800 personer från Jönköpings näringsliv tog Henric Fransson, produktionschef på Miljöteknik -företaget Wattguard emot priset. Enterprise Europé Network, Jönköping hade nominerat tre företag som tagit betydande steg på en internationell marknad.

Wattguard utsågs till vinnare med följande motivering:

”Wattguard har med sin innovativa och unika produkt lyckats på flertalet nya marknader i Europa under det gångna året. De internationella affärskontakter som etablerats har stärkt tillväxten i företaget och skapat en global efterfrågan på en produkt som hjälper företag att spara pengar och skona miljön.”

Wattguards miljöteknik

Wattguard är ett elektroniskt reglerinstrument som gör att man kan spara stora mängder elenergi i belysningsintensiva miljöer. Miljötekniken sänker spänningen och ökar verkningsgraden för att driva belysningen. Antalet Lux per Watt ökar och elförbrukningen minskar med ca 40%. Ändå behövs inga kostsamma investeringar eller förändringar i armaturen.

Miljötekniken fungerar bäst på gasfyllda lysrör med glimtändare i miljöer med omfattande och intensiv belysning. Det kan vara industrier, lager, köpcentra, flygplatser, garage etc.. Dessutom ökar livslängden på lysrören betydligt. Det ger lägre arbets- och materialkostnader för byte av lysrör.

 EEN (Enterprise Europe Network och Wattguard

Wattguard är i början av en internationell expansion. Samtidigt testas och förfinas miljötekniken. Henric S Fransson berättar om stödet från EEN.

De forskare som hjälper oss utveckla produkten behövde ett särskilt mätinstrument. Vi skickade ut en förfrågan genom EEN:s nätverk och fann ett lämpligt instrument vi inte kände till. Vi söker också samarbetspartner för expansion i andra EU-länder. En EEN-förfrågan har gett oss så många svar att vi har svårt utvärdera och svara på alla. Men i Estland har vi redan kommit igång.