Så glad jag blir. För många år sedan tittade jag på EU-finansering för Fettfällan. Ja så hette innovationen då. Det kallas den fortfarande. Conny Normans nyheter om utvecklingen för sin innovation har glatt mig i flera år.  Han har patenterat en generell fysikalisk princip för att rena flöden. Den finns redan i kommersiell tillämpning. Men bara för att rena luftflöden från fett. Det har regnat utmärkelser över innovationen. Bland annat en guldmedalj på 51 World Exhibition of Innovation, Research and New Technology i Bryssel 2002.

Förra året fick MH Engineering i Karlskoga en option på andra användningsområden. Nu har de fått klart med ett FoU-projekt i Norge. Det siktar på följande afärsområden:

1. Separering av gas och olja

2. Rening av rökgaser vid förbränningsanläggningar.

3. Borttagning av aerosoler av kondenserad gas.

Bli ännu gladare genom länken Flödesrenaren i min länklista.