Egentligen var jag på Recycling – konferensen på samma plats. Men några miljöinnovationer hann jag prata med. Kanske jag ändå missade det roligaste. En bil som går på  fasta biobränslen. Men där svärmade amerikaner och informationsblad fanns inget. Fast de två innovationerna nedan går inte heller av för hackor. Lars Welin, VD för Taurus Energy berättar att de har metoder för utvinning av också xylos och arabinos vid etanoltillverkning. Därigenom ökar enerigutbytet ur råvaran dramatiskt. Taurus är börsnoterat på Aktietorget. Gissa vilken de är i länklistan Miljöinnovationer! 06-01-01-002.JPG

Andreas Eklund, FoU-chef för EcoPar AB berättar att de har en extra ren olja som kan ersätta dieseloljor. Det är en  ren, syntetisk dieselolja ur syntesgas (CO + H2).  Den ger mycket renare avgaser. Den kan göras ur biomassa, biogas eller naturgas. Självklart för Dig vilken innovation det är i länklistan?

06-01-01-019.JPG

Vill Du hjälpa mig? Kolla länklistan och tipsa om ännu bättre sätt att på högst 25 tecken inklusive mellanslag tipsa om vad en miljöinnovation är! Svara gärna som kommentar.

Om Recycling-konferensen får Du veta i nästa vecka. Jag har redan lovat mer om EU-finansiering i denna vecka. I morgon blir det BLODIGT.