I veckan kom årets tredje nummer av Uppfinnaren & Konstruktören. Jag har följt tidningen av och till några år. Detta är det bästa nummer jag har sett. Fokus är främst på några av finalisterna i årets miljöinnovationstävling. Omslagstjejen, Petra Wadström känner Du igen från vårt inlägg i måndags i kategorin miljöinnovationer.uppfinnaren3topp.jpg(Ursäkta bildkvaliteten. Det ville sig inte med min scanner.)

Svenska Uppfinnarföreningens Styrelseordförande Peter A. Jörgensen skriver att Uppfinnare bidrar till välståndet. Men det är väl att slå in öppna dörrar! Det har i varje fall jag som lekman alltid trott. Men de senaste månaderna har jag träffat många människor.  Flera av de jag  känner förtroende för har talat som om bland  människor med inflytande i vårt land det finns en tvekan om värdet av uppfinnarnas insatser. Hur är det? Vad tycker Du? 

I tidningen finns  också bra artiklar på svenska om våra länkar SolRenarVatten, Minfriktionsyta, HögutbytesBiomassaGas och VattenAvvisande papper.

Tidningen finns inte att köpa i handeln, men Du kan beställa en prenumeration via vår länk Uppfinnaren & Konstruktören som Du hittar i länkkategorin Vänner till mig och miljöinnovationer.  Ditt bibliotek borde ju ha tidningen. Annars kan Du föreslå att man köper in den!